Menu Premium

Harmonix registreert de Chroma merknaam

Gamekings Redactie 09/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Harmonix registreert de Chroma merknaam en vertoont een logo voor dit momenteel nog geheime project. Harmonix is bekend geworden als de ontwikkelaar van de succesvolle Guitar Hero en Rock Band series, maar gaat wellicht met Chroma een andere noot aanslaan.

Afgelopen zomer dropte de ontwikkelaar een ongewone vacature op Gamasutra. Uit de vacature bleek het volgende: “Harmonix zoekt een combat designer voor het maken van real-time, single-player gevechtservaringen voor een compleet nieuwe IP op next-gen hardware. Dit is een geweldige kans om creatief mee te helpen bij de studio en te werken aan een project dat enorm verschilt van wat Harmonix normaal klaar speelt.”

Volgens Harmonix is de gelukkige designer verantwoordelijk voor het helpen bij de ontwikkeling van basis game-mechaniek voor de single-player combat gameplay, de designs en het aanpassen van de combat skills en vaardigheden, het toezicht houden op robuuste AI systemen voor grote maar ook kleine gevecht ontmoetingen en het  implementeren van deze verschillende mechanismen. De vacature verwachtte dan ook minimaal twee jaar ervaring met real-time combat design.

Dit was de tweede keer dat er een combat titel in de vacaturewerving van de studio verscheen, maar het bleef echter altijd een raadsel wat de makers van Guitar Hero van plan waren met deze functies. Nu de zomer voorbij is en Harmonix ongetwijfeld iemand heeft aangetrokken voor de vacature, is het hoogstwaarschijnlijk dat het project in ontwikkeling is. En met de registratie van het merknaam Chroma lijkt de cirkel rond te zijn. Het project moet voor de next-gen verschijnen, dus het kan nog even duren voordat je wat meer details te zien krijgt van Chroma. Hoe dan ook, het is altijd spannend om een studio te zien experimenteren met een nieuwe IP.

Denk jij dat Harmonix, koning van de dans en muziek games, het in zich heeft om een dikke actie game te produceren? Of is dit een typisch gevalletje van schoenmaker blijf bij je leest?

Harmonix registreert de Chroma merknaam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch