Menu Premium

Harmonix begint crowdfunding-campagne PC-versie Rock Band 4

Lisette Atsma 01/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Harmonix is op zoek naar 1,5 miljoen dollar. Dat is hoeveel geld het bedrijf het gaat kosten om de muziek-game Rock Band 4 naar de PC te brengen. Om dit te doen, is Harmonix op het crowdfunding-platform fig een campagne begonnen.

Bij de overstap komt nogal wat kijken. Zo moeten de instrumenten van de game gekoppeld worden aan de PC. Iets dat op zich, met de Bluetooth-apparaten van de PlayStation 4-versie, mogelijk moet moet zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek-licenties en alles wat zich daaromheen afspeelt.

Wel zou de PC-versie van Rock Band 4 de terugkeer van het Rock Band Netwerk betekenen. In het Rock Band Netwerk konden spelers zelf liedjes en andere content naar de game uploaden. De feature was enorm populair bij Rock Band 3 en schitterde in haar afwezigheid bij de release van Rock Band 4.

Mocht de campagne succesvol zijn, zou het de eerste keer in Rock Band-geschiedenis zijn dat de titel op de PC te spelen is. De overstap naar de PC gaat het bedrijf zelf trouwens niet organiseren. Hiervoor heeft het bedrijf de Britse ontwikkelaar Sumo Digital in de arm genomen. De studio die ook LittleBigPlanet 3 gemaakt heeft.

Wil jij Rock Band 4 graag op de PC zien verschijnen, of houd je het bij de console-versie? Laat het weten in de comments!

Bron: Polygon, fig

Harmonix begint crowdfunding-campagne PC-versie Rock Band 4

Harmonix begint crowdfunding-campagne PC-versie Rock Band 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch