Menu Premium

Hardware Xbox One niet modulair te upgraden volgens Spencer

Mark Hoogland 07/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week sprak Xbox-opperhoofd Phil Spencer in San Francisco over toekomstige hardware-innovaties rondom de Xbox One-console. Nadat menigeen aannam dat gamers in de toekomst zélf hun apparaat kunnen upgraden, bracht Spencer vandaag de nodige nuance aan.

Het leek er voor sommigen echt even op dat de huidige Xbox-generatie langer mee zou kunnen gaan via nieuwe, zelf in je console te plaatsen hardware – vergelijkbaar met het vervangen van je videokaart in je PC. In de jongste podcast van Xbox Live’s Larry “Major Nelson” Hryb, verklaart Spencer echter dat gamers niet hun console open zullen gaan schroeven om onderdelen te upgraden. “Dat is niet ons plan. Het is niet alsof ik straks een set schroevendraaiers lever bij elke console die uitkomt.”

Welke innovaties we dan wel kunnen verwachten voor de Xbox One? Spencer refereerde als voorbeeld aan de PlayStation VR van Sony; “Wanneer hardware-innovaties plaatsvinden, willen we deze omarmen en beschikbaar maken binnen het draagvlak van de console, zonder zeven of acht jaar te moeten wachten.” Spencer beoogt dus kortweg nieuwe technologieën – zoals in het verleden Kinect – zo snel mogelijk te implementeren op de Xbox One. De mogelijkheid bestaat dat de HoloLens bijvoorbeeld nog deze generatie één van die technologieën is.

Bron: GameInformer

Hardware Xbox One niet modulair te ugraden volgens Spencer

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch