Menu Premium

Halo World Championship in december van start

Erwin Prins 19/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In december gaat de grootste Halo eSports-competitie ooit van start. Tijdens het Halo World Championship gaan spelers met elkaar de strijd aan in de Arena multiplayer-mode van Halo 5: Guardians op de Xbox One. Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries hebben een prijzenpot van maar liefst 1,7 miljoen dollar beschikbaar gesteld, een bedrag dat gedeeltelijk middels crowdfunding tot stand is gekomen, en bovendien nog steeds groeit met behulp van de Halo-community.

Om het toernooi in goede banen te leiden werkt 343 Studios samen met ervaren eSports-organisatoren als MLG, ESL en Gfinity. Er is gekozen voor een opzet waarbij zowel online als in-person live evenementen plaats zullen vinden in de VS, Canada, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. De belangrijkste data zijn als volgt:
– 6 december 2015: Start online ladders
– 19 december 2015 tot 31 januari 2016: Start online qualifiers en regionale in-person live events
– 23 januari 2016 tot 21 februari 2016: Start regionale finale in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland
– 1 maart 2016 tot 20 maart 2016: Start Halo World Championship voorrondes en finales
Meer informatie over de opzet kan gevonden worden via het nieuwe Halo eSports portaal op www.Halo.gg.

Meedoen aan het Halo World Championship en strijden om de giga-prijzenpot van 1,7 miljoen dollar? Registreren is mogelijk via de zojuist genoemde website. Ook voor alle eSports fans en andere geïnteresseerden is dit de ‘place to be’, daar dit de centrale hub zal zijn voor alle informatie omtrent de competitie. Tot slot zal alles, van de ‘online ladders’ tot aan de finales, gestreamd worden op de Twitch-kanalen van Xbox en Halo.

Halo World Championship in december van start

Halo World Championship in december van start

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch