Menu Premium

‘Halo: The Master Chief Collection komt deze maand naar PC’

Hylke Haagsma 02/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als er niks meer op het laatste moment wordt verandert dan gaat Halo: The Master Chief Collection eindelijk beginnen met de release voor de PC in april. Community-directeur Brian Jarrard zei op Twitter dat het huidige plan, dat zou kunnen veranderen het volgende is. De eerste bètatesten, oftewel ‘vluchten’ in de Halo-taal zouden ergens in april moeten beginnen. Dan hebben we het over Halo: The Master Chief Collection en Halo Reach. Dat is al lekker vlot!

Geen 1 april grap over Halo: The Master Chief Collection

Jarrard maakte deze aankondiging op 1 april, maar het is geen grap, zo bevestigde hij in een Tweet. Halo: De Master Chief Collection komt stap voor stap naar de PC. Om te beginnen met Halo: Reach (die ook wordt uitgebracht voor de Xbox One) en daarna chronologisch verder te gaan met Halo: CE, Halo 2, Halo 3 en daarna Halo 4. De titels worden eerst vrijgegeven als ‘vluchten’, met als doel elke titel eerst met een beperkte groep mensen te testen voordat ze voor iedereen openbaar worden. Je kunt je aanmelden voor het gratis Halo Insider-programma voor een kans om de games vroeg uit te mogen proberen. Toch gaaf, de game eerder spelen dan anderen!

Halo: Reach komt naar zowel PC als Xbox One en het zal eerst een “vlucht” release krijgen op elk platform. Voordat iedereen de game kan gaan spelen, aldus Jarrard in een andere Tweet. Hij zei dat hij niet zeker weet of de bètatest voor Halo: Reach eerst op PC of de Xbox One zal gaan beginnen.

Zal deze Halo lancering soepel verlopen?

Halo: De Master Chief Collection is oorspronkelijk gelanceerd in november 2014 voor Xbox One. Het kreeg serieuze en belangrijke serverproblemen bij de lancering waardoor de titel in principe onspeelbaar werd voor sommige gamers. Microsoft heeft de ervaring aanzienlijk verbeterd in de loop van de tijd, en vandaag is de titel grotendeels stabiel en wordt de game flink gevuld met spelers, mede dankzij de toevoeging aan de Xbox Game Pass.

Ga jij de game checken op de PC? Laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch