Menu Premium

Halo Reclaimer trilogie is een saga geworden volgens Spencer

Karim Shehata 21/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar Destiny ontwikkelaar Bungie de eerste Halo trilogy maakte, is het nu de beurt aan 343 Industries. Bungie, de ontwikkelaar die nu onder de vlag van Activision games ontwikkelt, had het na Halo: Combat Evolved, Halo 2 en Halo 3 wel gezien met de franchise. Hoewel Bungie, na te hebben aangegeven te stoppen met de Halo serie, nog wel het uitbreidingspakket Halo 3: ODST en prequel Halo: Reach ontwikkelde, was het bedrijf niet bereid om Halo 4 te ontwikkelen. 343 Industries nam de verantwoordelijk voor de serie over en kwam eind vorig jaar al met Halo 4, die overigens door velen goed ontvangen werd. Bij de aankondiging van het vierde deel in de serie werd gemeld dat de ontwikkelaar aan de gang ging met een nieuwe trilogie binnen de Halo franchise, maar niets is minder waar. De Halo Reclaimer trilogie is een saga geworden volgens Spencer.

Op de Xbox persconferentie van de afgelopen E3 werd er een tipje van de Halo sluier opgelicht. De Master Chief liep in de teaser trailer rond in een gewaad, iets wat we toch niet gewend zijn van het nog altijd populaire personage. Misschien nog wel veel belangrijker is dat de teaser die werd getoond op de eerder genoemde persconferentie afsloot met de naam Halo, zonder het verwachte nummertje 5 achter de naam. Om die reden ontstond er wat speculatie op het wereldwijde web of het hier wel ging om ‘Halo 5’, of dat het ging om bijvoorbeeld een uitbreidingspakket zoals Halo 3: ODST.

Microsoft heeft nu in de persoon van Phil Spencer ook deze onduidelijkheid de wereld uit geholpen. In een interview meldt Spencer dat het hier gaat om een ‘legitiem’ nieuw deel in de Halo franchise. De man meldt overigens dat we meer informatie, over bijvoorbeeld het verhaal, later te weten komen. “Daar is nog genoeg tijd voor”, aldus Spencer, die daar op zijn beurt een punt heeft. De nieuwe Halo, zoals we hem maar even noemen, komt pas in 2014 uit voor Microsoft’s gloednieuwe Xbox One.

“Eerst communiceerde we dat het ging om een trilogie, maar we hebben inmiddels besloten dat de Reclaimer trilogie wordt uitgebreid naar een saga”, vervolgt Spencer. “We willen niet gelimiteerd zijn in de vorm van een trilogie om dit verhaal over te brengen naar de gamer”. Mooie woorden natuurlijk van Spencer, maar wanneer we met z’n allen een beetje logisch nadenken moet de ‘Halo kassa’ natuurlijk gewoon gespekt worden zolang er animo voor de serie bestaat. Vanuit de kant van mij, de nieuwsredacteur, bestaat die ‘animo’ er zeker nog, maar in dezen kan mijn mening worden verworpen naar de categorie ‘lekker belangrijk’. Benieuwder ben ik wat jij vindt van dit besluit over de Halo franchise.

Halo Reclaimer trilogie is een saga geworden volgens Spencer

Halo Reclaimer trilogie is een saga geworden volgens Spencer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch