Menu Premium

‘Halo Infinite bevat RPG elementen en is launch-game voor nieuwe Xbox’

Hylke Haagsma 26/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Halo Infinite zou zo maar eens keuzes kunnen bevatten die het verhaal beinvloeden, inclusief andere RPG-elementen. Dit blijkt uit een verslag dat naar buiten is gekomen. Het verhaal zou zich vervolgens ook aanpassen aan de keuzes van de speler. Halo Infinite draait ook nog eens op de nieuwe Slipspace Engine.

343 neemt meer tijd voor Halo Infinite

Als het aan 343 Industries ligt nemen ze nog even de tijd als het gaat om Halo Infinite. Ze nemen extra tijd om een werkomgeving te creëren die de werkdruk van het ontwikkelteam ten goede moet doen.

In 2010 nam 343 Industries de Halo-franchise over van Bungie. De ontwikkelaar kreeg destijds de zware taak om het grote en populaire franchise voort te zetten. Dit moesten ze doen met een beginnend bedrijf. Dit geeft Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, aan in een interview met USGamer.

Hoge werkdruk door het overnemen van de Halo franchise

Ook vertelt zij dat 343 Industries 55 mensen in dienst nam van verschillende bedrijven uit de game en filmindustrie voor de ontwikkeling van Halo 4. Deze werknemers hadden nog nooit samengewerkt en kende de Halo-engine niet. Dit zorgde voor grote uitdagingen. “Iedereen had het gevoel dat we de franchise niet mochten teleurstellen”, vertelt Ross.

Niemand had er nog eerder aan een Halo game gewerkt en dat zorgde voor een grote werkdruk. De Halo games zouden volgens Ross gebruik maken van een hele technische engine en dat maakt het moeilijker om er nieuwe content voor te maken.

Met Halo 5: Guardians kwamen beloftes over verbeteringen aan de engine en betere hulpmiddelen, hierdoor zou het makkelijker moeten zijn voor de ontwikkelaar om aan de game te werken. Halo 5 werd veel groter dan gedacht en hierdoor ontstond weer een gigantische werkdruk.

Halo Infinite launch game voor nieuwe Xbox consoles

Ook gaan de geruchten dat de nieuwe Halo-game een launch titel zou moeten worden voor de nieuwe Xbox consoles die eraan zitten te komen, project Lockhart en Anaconda. Dit zou tijdens E3 2019 bekendgemaakt moeten worden. Naar verluidt zouden deze consoles in de herfst van 2020 op de markt moeten komen

 

Wat zou jij vinden van het maken van keuzes en andere RPG-Elementen in de nieuwe Halo? Doen of niet?  Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch