Menu Premium

Halo Infinite officieel bevestigd voor deze generatie Xbox One en PC

Hylke Haagsma 06/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aankomende E3 krijgen we dan eindelijk meer nieuws over Halo Infinite. De game is al lang in ontwikkeling en er ging een gerucht rond dat Halo Infinite niet uit zou komen op deze generatie Xbox maar voor de volgende console zou worden gemaakt.

Halo Infinite is een game voor de Xbox One

Dat gerucht is nu ontkracht. Halo franchise development director Frank O’Connor geeft aan dat het niet het geval is. “I have no idea what leak you’re talking about, but Halo Infinite will be released for Xbox One and appropriately spec’d PCs.”

Het gerucht waarover word gesproken kan zijn gebaseerd op opmerkingen van de bekende Microsoft-insider Brad Sams. Hij zei onlangs in zijn YouTube-show dat Microsoft zich vorig jaar richtte op het tonen van Infinite’s engine, SlipSpace op E3 en niet op de game, omdat de game er zelf te goed uit zag. “They didn’t want to show off any part of the game because it actually looked pretty damn good and they didn’t want to make current-gen stuff look bad”, zegt Sams in de video. Hij geeft echter nooit aan dat Halo Infinite niet op de Xbox One uit zou komen. Maar de connectie is snel gemaakt. Nu is echter bevestigd dat de game gewoon speelbaar zal zijn op de Xbox One.

Oude glorie

Bonnie Ross gooit er ook veel uitspraken over Halo Infinite uit de laatste tijd, zo heeft ze ook aangegeven dat Halo Infinite de ‘spiritual reboot’ gaat worden van de Halo-franchise. 343 doet er alles aan om de oude essentie van Halo en alles wat de oudere Halo games goed maakte weer in de nieuwe game te stoppen.

In een interview met IGN spreekt ze uitgebreid over de nieuwste game en over Halo in het algemeen. Ze willen met Halo Infinite een Halo neerzetten die je weer doet denken aan de gloriedagen van Halo. En dan moet je toch echt terug naar de eerste drie Halo games. De multiplayer van Halo 4 en 5 zou een leerzame ervaring zijn geweest voor het team. Ook zouden ze hebben geleerd van hun werk aan Halo: The Master Chief Collection. Een game die op z’n zachtst gezegd niet helemaal lekker uit de startblokken kwam.

Kijk jij uit naar Halo Infinite? En hoop je dat de game naast Xbox One ook op de volgende generatie Xbox aankomt?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch