Menu Premium

Games binnen Halo-franchise 65 miljoen keer verkocht

Karim Shehata 13/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Halo de belangrijkste franchise voor Microsoft is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De serie begon in 2001, in Nederland in 2002, op de originele Xbox met Halo: Combat Evolved en is inmiddels niet meer weg te denken uit de game-wereld. Gamers kopen de games ook massaal, want alle games binnen de Halo-franchise zijn bij elkaar 65 miljoen keer verkocht.

Dit heeft Microsoft bekendgemaakt. In oktober 2014 bracht Microsoft nog naar buiten dat de Halo-franchise bij elkaar 60 miljoen keer is verkocht. Binnen negen maanden, zonder echt een gloednieuwe game uit te hebben gebracht, zijn daar dus vijf miljoen exemplaren bijgekomen. Duidelijk is wel dat Halo: The Master Chief Collection, welke in november 2014 verscheen voor de Xbox One, heeft geholpen met de verkoop van de vijf miljoen exemplaren die erbij zijn gekomen.

Op 27 oktober 2015 verschijnt Halo 5: Guardians exclusief voor de Xbox One. Naar alle waarschijnlijkheid zal de serie dan op hoog tempo de zeventig miljoen halen en misschien zelfs wel meer. Ga jij Halo 5: Guardians checken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Microsoft – via Gamespot

Games binnen Halo-franchise 65 miljoen keer verkocht

Games binnen Halo-franchise 65 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch