Menu Premium

Halo film gecanceld door te hoge eisen Microsoft

Gamekings Redactie 20/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Halo film zal helaas nooit verschijnen. Microsoft stelde namelijk te hoge eisen aan de betrokkenen in Hollywood, die zich vervolgens terugtrokken uit het filmproject.

De Master Chief en zijn sexy AI-metgezel Cortana zullen dus jammer genoeg nooit schitteren op het witte doek, en dit is allemaal te wijten aan Microsoft zelf. Volgens Wired verwachtte het softwarebedrijf dat ze zich in Hollywood aan hun ‘regels’ zouden houden, een gedachtegoed dat uiteindelijk leidde tot het schrappen van de film. Zo wilde Microsoft, bovenop het bedrag van 10 miljoen dollar, ook nog eens 15% van de totale opbrengsten van de film ontvangen. Bovendien eisten ze een ‘below-the-line’ budget van 75 miljoen dollar naast een snelle productie, en dat werd de filmmakers net iets te veel.

Erg jammer allemaal, want Microsoft was tot dan toe vrij goed op weg om een volwaardige film te maken van hun geliefde franchise. Zo hadden ze scenarioschrijver Alex Garland, bekend van The Beach en 28 Days Later (heel wreed!), 1 miljoen dollar betaald om een script te schrijven. Het script werd daarnaast ook goed in de gaten gehouden door Microsoft, met het doel dat de mythologie van Halo goed werd overgebracht naar het scenario van de film. Spijtig genoeg zal het er nooit van komen, en ik zat er al zo lang op te wachten… Snik…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch