Menu Premium

Halo 5 komt volgens 343 Industries toch niet naar de PC

Dansky 16/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor iedereen die afgelopen dinsdag een glimmer van hoop voelde is er helaas slecht nieuws. Op die desbetreffende dag lekte er via Geforce Now een shitload aan onaangekondigde games voor de PC. Tussen deze titels stonden games die wel al zijn aangekondigd, denk aan Avowed, maar waarvan niet duidelijk was of deze naar PC zou komen. Dat Avowed uiteindelijk naar PC zou komen is natuurlijk logisch; een game van Microsoft Studios komt uit op beide platformen. Maar, helaas, was dat niet zo voor Halo 5.

Lek van Geforce doet hoop opbloeien voor fans van Halo 5

Toen het lek ook de naam Halo 5 bevatte kon menig Halo fan dat waarderen. Vooral omdat het de enige titel is die nog niet op de PC is verschenen. De overige titels zijn al beschikbaar via de Master Chief Collection. Met de release van Halo 5 voor de PC zou je dan eindelijk alle games kunnen spelen op de PC. Wat voor mensen zonder Xbox in huis wel een uitkomst zou zijn. En het zou natuurlijk heel fijn zijn om alle Halo games op één plek te kunnen spelen.

343 Industries slaat de hoop stuk van fans

Maar dat is het ding met hoop; hoop stelt vaker teleur dan dat het uitkomt. En deze keer is daar geen uitzondering op. Brian Jarrard liet op Twitter meteen weten dat het toch niet allemaal waar is wat er in de Geforce Now lijst stond.

Zoals je kan lezen begrijpen ze bij 343 ook wel dat de vraag er is maar dat dit tot nu toe nog niet in de planning zit. Het is gelukkig geen definitieve nee; maar het is in ieder geval een nee voor nu. Waarom Halo 5 dan wel op die lijst staat wordt verklaard doordat het waarschijnlijk om Halo 5: Forge gaat. Zoals Nvidia zelf ook al zei was de lijst bedoeld voor interne doeleinden dus wie weet wouden ze de Forge mode testen en schreven ze voor het gemak Guardians erachter. Waarom je dan geen Forge erachter zet is ons ook een raadsel, maar feit blijft dat we geen Halo 5 te zien krijgen op de PC voor de voorzienbare toekomst.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch