Menu Premium

Guitar Hero verschijnt niet jaarlijks

Jeroen Wiersma 21/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een week geleden werd het duidelijk dat Activision zijn gitaren-game Guitar Hero nieuw leven ging inblazen. In het verleden was er kritiek op de uitgever dat ze ons bedolven onder nieuwe versies en discs. Dit zal echter niet meer het geval zijn, daar is Tyler Michaud van Activision erg duidelijk in. Guitar Hero zal na de release van Guitar Hero Live namelijk niet jaarlijks gaan verschijnen.

Hoewel… Deze senior director product management van Activision zegt letterlijk dat het niet het plan is om een nieuwe disc uit te brengen in 2016. Dat is ook niet gek, want we zijn in het tijdperk van de DLC terecht gekomen. Waarom cd’tjes verkopen als iedereen nieuwe content via het internet binnen kan hengelen? De vorm die de nieuwe Guitar Hero aanneemt als levend platform, met name de Guitar Hero TV-modus, leent zich hier uitstekend voor. De heer Michaud denkt daarom dat oververzadiging niet langer een probleem is voor de franchise.

Guitar Hero Live zal in de herfst verschijnen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U. Je oude gitaarcontroller kan dan de prullenbak in. Om de nieuwe nummers van onder andere Ed Sheeran, Skrillex en The Lumineers te spelen zul je namelijk wel een nieuw model nodig hebben. Zal DLC de oplossing zijn van de oververzadiging, of een nieuw probleem met zich meebrengen?

Bron: Game Informer

Guitar Hero verschijnt niet jaarlijks

Guitar Hero verschijnt niet jaarlijks

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch