Menu Premium

Guild Wars 2 krijgt consistente gratis content

Gamekings Redactie 18/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

“Guild Wars 2 krijgt consistente gratis content”, dit laat Colin Johanson, ArenaNet’s game director, weten. Daarnaast hint de beste man ook nog eens even naar de game’s eerste volledige expansion.

Johanson staat blijkbaar dichtbij de community van Guild Wars 2, want hij besprak de kwestie over de extra content simpelweg op het officiële forum van de game. Misschien ook wel handig, want sinds de lancering op 28 augustus is de game maar liefst twee miljoen keer over de toonbank gevlogen. Hoewel dit een indrukwekkend aantal is heeft de MMO nog een lange weg te gaan om zijn voorganger voorbij te streven. De eerste Guild Wars, inclusief alle uitbreiding, is namelijk meer dan zes miljoen keer verkocht!

Met het succes van eerste en nu ook de tweede Guild Wars is het misschien niet zo gek dat ArenaNet constant gratis content uit gaat geven. “Geen noodzaak om de content te kopen. Guild Wars 2 zal in de toekomst beschikken over consistente gratis content updates en in-game events. Ons doel is om de speler zo te bedienen dat ze gratis meer halen uit GW2, dan een andere MMO waar je wel maandelijkse abonnementskosten voor moet betalen”, aldus Colin Johanson.

Een heel mooi toekomstbeeld voor Guild Wars 2 spelers, eentje die je nog lang voor je monitor laat vertoeven. Bovenop de grote hoeveelheid aan gratis content is ArenaNet ook van plan om het aanbod in de Black Lion Trading Company flink op te schroeven en zijn ze bezig met plannen voor een immense expansion.

Johanson ging nog niet verder in detail over wat we nou precies kunnen verwachten, maar melde dat dit in de komende maanden via het GW2 blog en pers partners bekend gemaakt wordt. Daarbij liet hij weten dat hij natuurlijk super enthousiast is over het feit dat spelers nieuwe content zouden willen kopen, maar de mensen bij ArenaNet geven het liever gratis weg, want dat is wat een verantwoordelijk MMO bedrijf volgens de game director zou moeten doen.

Het lijkt er op dat ArenaNet zijn zaakjes omtrent Guild Wars 2 goed voor elkaar heeft, maar ben jij net zo tevreden over de MMO als Johanson doet blijken?

Guild Wars 2 krijgt consistente gratis content

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch