Menu Premium

GTA 6 zou zomaar eens een PS5 exclusive kunnen worden…

Hylke Haagsma 14/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

‘GTA 6 zou zomaar eens een PS5 exclusive kunnen worden…’. Dat was een kop die woensdagavond opeens op het internet verscheen. Volgens een bericht vanuit MarketWatch was Sony namelijk in gesprek om Take-Two Interactive te kopen. En Take-Two is Rockstar is GTA. En Take-Two is ook Borderlands… Zou me wat wezen.

Nooit meer GTA op je Xbox?

De op aandelen gerichte nieuwssite citeerde een analist uit de industrie die zegt dat Sony een potentiële aankoop van Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, voor ogen heeft. Op de website is te lezen: “Take-Two Interactive Software stock climbed 4.7% on rumors that Sony Corp ‘is in advanced board level discussions to acquire Take-Two Interactive in a mostly cash deal,’ that would value the company at $130 share, according to Joel Kulina, head of technology and media trading at Wedbush Securities”.

Dit nieuws zou gigantisch zijn, mits het echt gaat gebeuren natuurlijk. En dat is nog maar de vraag. Zeker nu meneer Kulina een dag na zijn uitspraak terugkrabbelt en zegt dat hij verkeerd geciteerd is.

‘Alles draait straks om exclusieve content op je service-platform’

JJ is sceptisch in deze. Alhoewel het hem ook weer niks zou verbazen als Sony inderdaad bezig is met het voorbereiden van een overname. ‘Sony heeft onlangs aangegeven dat er ook voor hen een console-loos tijdperk gaat aanbreken waarbij alles draait om een service-platform. En die strijd overleef je alleen als je exclusieve content hebt waarvoor gamers bereid zijn een abonnement te nemen op jouw platform. En wat is er vetter dan alles van Sony zelf = alles van Rockstar & 2K aan te kunnen bieden? Ik zou er voor gaan.’

Dat Kulina terugkrabbelt wil niet zeggen dat het gerucht niet klopt. ‘Dat zie ik nu op sites staan, dat het gerucht ‘debunked’ is. Maar klopt mijns inziens niet helemaal. Kulina is gewoon geschrokken van de ophef en geeft aan dat ie enkel wat geruchten gehoord heeft en dat je daaruit niet mag concluderen dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Wat ik ook niet doe. Ik zie het ook niet snel gebeuren. Maar ik sta ook niet gek te kijken als het wel zo gaat zijn. De band met Take-Two en met name Rockstar is altijd al erg pro PlayStation geweest en het geld er voor vinden ze wel.’

 

Wat zou jij ervan vinden als GTA 6 een PlayStation 5 exclusive zou zijn? Zou dit het einde betekenen van Xbox zoals we die kennen als concurrentie voor PlayStation? Laat het ons weten in de comments! Waar trouwens ook al je vragen welkom zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch