Menu Premium

GTA 4 zonder verklaring ineens niet meer te koop op Steam

Lars Leeftink 13/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

GTA 4, onderdeel van de populaire game franchise Grant Theft Auto, is vrij plotseling niet meer te koop op Steam. PC-gamers zullen dus een andere manier moeten vinden om de game op hun PC te kopen. En voorlopig is er nog geen verklaring gegeven.

GTA 4 niet meer speelbaar op Steam

En zoals hierboven al vermeld wordt, dat gebeurt vrij plotseling. GTA 4 heeft al een aardige historie als het aankomt op incidenten en problemen. En dit heeft dan vooral te maken met licences. In 2018 kreeg de game namelijk nog een patch omdat er een paar songs op Vladivostok FM al voorbij hun licentie-datum waren gegaan en dus niet meer te horen mochten zijn in de game. Of dit ook de oorzaak is van het verdwijnen van de game op Steam? Die kans lijkt vrij klein. Maar wat het dan wel is, weet voorlopig niemand.

Wat kan de reden zijn?

Er zijn wel een paar realistische mogelijkheden. Games For Windows Live (hebben meerdere games al problemen mee gehad) is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Veel oude (en ook nieuwe games) hebben problemen met Games For Windows Live, om verschillende redenen. Er is in principe niets over bekend, maar het zou goed kunnen dat dit de oorzaak is. En dan zou het ook nog zo kunnen zijn dat GTA 4 straks alleen maar te launchen is via de nieuwe Rockstar Launcher. Daarmee zouden ze het voorbeeld volgen van bijvoorbeeld EA, dat zijn games ook alleen maar laat launchen via Origin. Het is dan ook goed mogelijk dat GTA 4 straks niet meer op Steam maar alleen in de Rockstar Launcher op te starten is. Optie te over in ieder geval, maar voorlopig is het doodstil en kan niemand het invullen. En zolang we niks weten, is het ook een kwestie van blijven raden totdat het antwoord vanzelf een keer boven water komt drijven.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch