Menu Premium

Google trekt definitief stekker uit Google Stadia

Lars Leeftink 29/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google heeft bekendgemaakt dat het gaat stoppen met Google Stadia. Het platform, sinds 19 november 2019 op de markt, is geen succes gebleken. Het bedrijf trekt er nu dus de stekker uit, bijna drie jaar na de release date.

In een statement vertelt Phil Harrison, Vice President and General Manager van Stadia, dat er geen andere optie was. “Een paar jaar geleden lanceerden we een gamedienst voor consumenten, Stadia. En hoewel Stadia’s benadering van streaming games voor consumenten was gebouwd op een sterke technologische basis, heeft het niet de tractie bij gebruikers gekregen die we hadden verwacht, dus hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze Stadia-streamingdienst af te bouwen.”

“We zijn de toegewijde Stadia-spelers die vanaf het begin bij ons zijn geweest dankbaar. We vergoeden alle aankopen van Stadia-hardware via de Google Store en alle aankopen van games en add-on’s via de Stadia-winkel. Spelers blijven toegang houden tot hun spelbibliotheek en kunnen tot 18 januari 2023 spelen, zodat ze hun laatste speelsessies kunnen afronden. We verwachten de meeste terugbetalingen medio januari 2023 afgerond te hebben. We hebben meer informatie voor spelers over dit proces in ons Helpcentrum.”

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch