Menu Premium

Google Stadia Controller minder wireless dan je zou denken

Rens van Nerum 17/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Één van de coole perks aan de Google Stadia is die slicke Google Stadia controller die via Wifi verbinding maakt met de Google Stadia servers om zo weinig mogelijk lag te creëeren. Helaas zal deze feature in het begin niet worden opgeleverd zoals verwacht.

Chromecast Ultra

De Google Stadia controller zal bij launch alleen connectie via de wifi maken maken als deze via Chromecast Ultra verbonden is. Recentelijk bracht Stadia hier een video over uit hoe dit in zijn werk gaat. In de video zie je hoe de Chromecast Ultra wordt aangesloten op de televisie en je vervolgens via de smartphone app de controller koppelt aan de Chromecast Ultra. Benieuwd hoe dat in zijn werkt gaat? Check de video dan hieronder!

Een addertje onder het gras

Nou is het wel zo dat wanneer je de Google Stadia Games wilt spelen bij de launch, je een Premieres of Founders edtion moet aanschaffen. Beide deze pakketten worden geleverd met een controller én Chromecast Ultra. Maar als je nu gebruik wilt maken van de feature die het mogelijk maakt om jouw game sessie  rechtstreeks te streamen naar je Chrome browser op je PC of je Pixel phone , zul je de controller moeten aansluiten op het desbetreffende device via een USB-Kabel. Volgens Google zal dit een tijdelijke oplossing zijn. Een medewerker gaf hierover het volgende aan:

”You’ll need a Stadia Controller in order to play games through the Chromecast Ultra that’s connected to your TV, As for wireless gameplay, this is limited to Chromecast Ultra. When plugged in via USB cable, the Stadia Controller acts as a standard USB HID controller and may work on other platforms depending on the game and setup.”

Wanneer het mogelijk is om op alle devices via Wifi connectie te maken is nog niet duidelijk. Het is wel een vreemde oplossing gezien rechtstreekse connectie met de Wifi juist makkelijker zou zijn om te koppelen met meerdere devices binnen jouw netwerk. Wat vinden jullie ervan dat Google Stadia met deze oplossing komt? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch