Menu Premium

‘Google onthult volgende maand hun gaming console en streamingdienst’

Hylke Haagsma 20/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google komt volgende maand met een gameproject, deze zullen ze onthullen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco.

“Gather Around”

Op 19 maart om 10:00 uur lokale tijd (dat is 19:00 in Nederland) word er door Google een presentatie gehouden. Er zijn verder geen details bekend over de inhoud van deze presentatie. Google kwam met de zin “Gather around” en een afbeelding met licht aan het eind van een donkere gang.

Tijdens de GDC werden vaker presentaties gegeven door Google, maar nu wordt de uitnodiging omschreven als “Google’s aankondiging”. In combinatie met de cryptische inhoud van de uitnodiging wordt er verwacht dat Google wel eens een grote aankondiging kan gaan doen.

Vorig jaar kwam Google met de aankondiging van streamingdienst Project Stream. Deze maakt het mogelijk om games te streamen via de Google Chrome-browser.

 

Gaan we binnenkort een vierde grote console op de markt zien?

 

 

 

Een nieuwe Google-console?

Volgens Kotaku is Google van plan een “agressieve” zet te doen door de streamingdienst in combinatie met eigen hardware in de vorm van bijvoorbeeld een console op de markt te brengen. Geruchten wezen op een nieuwe console met de codenaam ‘Yeti’ waar de streamingdienst op kan worden gedraaid. Mogelijk gaat Google een Netflix-achtige dienst aanbieden, waarbij games kunnen worden gestreamd naar bijvoorbeeld pc’s, smartphones, tablets en wellicht een eigen apparaat. Je kunt het vergelijken met Xbox Gamepass, maar die kun je voorlopig alleen nog gebruiken op je pc en de Xbox One. Mogelijk gaat Google hier Microsoft dus een stapje voor zijn…

Google is al langer bezig met de game-industrie. Volgens verschillende berichten was Google ook van plan om Twitch over te nemen. Amazon was ze daarmee net voor. De Game Developers Conference is van 18 tot 22 maart in San Francisco.

Staan jullie te springen voor een game-streaming-dienst van Google? En zou je een console van Google ook wel zien zitten? Of hou je het voorlopig liever bij je Xbox of PlayStation?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch