Menu Premium

GOG Galaxy 2.0 brengt al jouw games en vrienden samen

Alex 23/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game client GOG Galaxy, van het online platform GOG.com, wordt voorzien van een update. Met de GOG Galaxy 2.0 update krijg jij als gamer de mogelijkheid om al jouw gekochte games uit verschillende libraries zoals Steam, Origin of de Epic Store, te bekijken en te beheren. Hoewel er nog geen officiële uitspraak is gedaan over de bovengenoemde partijen, kunnen wij hier wel vanuit gaan.

Komt allen tezamen

Het idee achter de 2.0 update van de GOG Galaxy client is, zoals zij zelf zeggen, “The all-in-one solution for the present-day gamer”. Vandaag de dag zijn games en gamers nogal verspreid over de verschillende diensten. Denk bijvoorbeeld aan Steam en Origin. Het is dus de bedoeling van GOG dat jij als gamer straks enkel en alleen de GOG Galaxy client nodig hebt, om alle games te kunnen zien en te spelen die op jouw systeem geïnstalleerd staan. Daarnaast wil GOG zich niet alleen richten op de PC games, ook al jouw consoletitels worden aan deze client gekoppeld. Uiteraard gaat het alleen mogelijk zijn om PC games op te starten via GOG Galaxy, maar een uitgebreide all-in-one-collectie zou volgens het bedrijf de oplossing moeten worden voor het versplinteren van de game cliëntwereld.

Niet alleen de games

Dat alle games in één grootte collectie worden gebundeld en tentoongesteld is leuk, het word nog leuker als ook al jouw vrienden van de verschillende diensten bijeen worden geroepen. Volgens GOG zal dit ook gaan gebeuren en worden al jouw vriendenlijsten gebundeld in GOG Galaxy. Cross-platfom achievements, gametime milestones en leaderboards worden toegevoegd dankzij de 2.0 update. Als dat allemaal nog niet genoeg is hoopt GOG op een wat langer termijn ook cross-platform chat-functies aan hun client toe te gaan voegen. Klinkt dit allemaal als muziek in de oren, de inschrijving voor de closed beta is gestart. Wanneer iedereen aan de slag kan gaan met GOG Galaxy 2.0 is echter nog niet bekendgemaakt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch