Menu Premium

Goede kwartaalcijfers voor AMD door de next-gen consoles

Karim Shehata 22/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van de next-gen consoles heeft ertoe geleid dat Sony en Microsoft een aardige boost hebben gekregen. Waar de Xbox One in de eerste twee maanden van de release minimaal drie miljoen gamers wist aan te spreken, staat de PlayStation 4 er zelfs nog beter voor met meer dan vier miljoen verkochte consoles. Dat de goede verkoop van de next-gen consoles niet alleen Sony en Microsoft voorziet van een aardige bankrekening, is voor bijvoorbeeld AMD een redelijk leuke bijkomstigheid. Ook dat bedrijf profiteert namelijk van de goede verkoop van de next-gen consoles. Nu is ook duidelijk geworden hoeveel de eerdergenoemde chip-maker er op vooruit is gegaan in het laatste kwartaal van 2013, want er zijn goede kwartaalcijfers voor AMD door de next-gen consoles.

Het bedrijf genereerde namelijk in het vierde kwartaal van 2013 aardig wat inkomsten door de release van de PlayStation 4 en de Xbox One. Het totale inkomen van AMD in het eerdergenoemde kwartaal komt namelijk neer op een slordige 865 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van 2012 stonden deze inkomsten nog gelijk aan een bedrag van 326 miljoen dollar, waardoor de chip-maker opgelucht adem kan halen. Over het gehele jaar werd er namelijk nog een stevig verlies geboekt, omdat de PC-markt op z’n zachtst gezegd niet in zijn hoogtijdagen verkeert op het moment. Dit kostte het bedrijf zo’n 22 miljoen dollar, maar de release van de next-gen consoles maken het verlies dat is geboekt op deze potentieel instortende markt dus enigszins goed.

CEO Roy Read zei in een statement blij te zijn dat de stabiliteit door deze cijfers is toegenomen bij het bedrijf. “De sterke uitvoering van onze strategische transformatie heeft er voor gezorgd dat de groei en de winstgevendheid in het laatste kwartaal van 2013 is toegenomen”, aldus de CEO van de chip-maker. Laten we hopen dat het bedrijf, verantwoordelijk voor verschillende hardwarematige aspecten in de Xbox One en de PlayStation 4, deze lijn blijft doortrekken. Het jaar 2013 was dan zeer verliesgevend voor het bedrijf, maar het laatste kwartaal bracht zoals gezegd wat winst voor het bedrijf. Het eerste kwartaal van 2014 moet natuurlijk gaan uitwijzen of AMD deze lijn kan doortrekken.

Goede kwartaalcijfers voor AMD door de next-gen consoles

Goede kwartaalcijfers voor AMD door de next-gen consoles

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch