Menu Premium

GMR stopt er mee…

Boris van de Ven 09/12/2008 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Haarlems Uitgeef Bedrijf (HUB) gooit de handdoek in de ring en trekt de stekker uit GMR magazine. Dat staat te lezen op de weblog van gamejournalist Niels ’t Hooft. Geruchten dat de oplages terug liepen, deden al langer de ronde maar het is toch opvallend dat de uitgever geen blok heeft kunnen vormen met Power Unlimited Magazine, dat een jaar geleden werd aangekocht.

N-Gamer, een ander games magazine van dezelfde uitgever blijft vooralsnog gewoon bestaan maar gezien het naderende onheil dat recessie heet, is het nog maar de vraag of ook dat magazine het zal redden. Zeker gezien het feit dat het HUB onlangs een ander Nintendo magazine heeft gelanceerd,dat zich richt op de zogenaamde “mainstream” gamer.

GMR magazine komt voort uit de restanten van het voormalige Xbox Magazine. Abonnees van dat blad kregen automatisch een abonnement op GMR magazine waar niet iedereen even gelukkig mee was. Het ligt voor de hand dat Abonnee’s van GMR de keuze krijgen om een ander gamesmagazine van het HUB te ontvangen.

De trend dat game magazines verdwijnen is al een tijdje aan de gang. Grote Amerikaanse en Engelse uitgevers staan te koop of bezuinigen zwaar op dit segment. Gamers zijn bij uitstek in staat om hun informatie sneller en beter online te vinden. Daarnaast verliezen magazines steeds meer populariteit onder jongeren. Europees onderzoeksbureau Trendwolves onderzocht recentelijk dat jongeren nog maar 3% van hun tijd besteden aan het lezen van magazines, terwijl ze 67% van hun tijd doorbrengen op internet.


Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch