Menu Premium

Ghost Recon Breakpoint komt naar Epic Games Store en niet naar Steam

Hylke Haagsma 10/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ghost Recon Breakpoint zet het recente beleid van Ubisoft voor… Games komen niet naar Steam. Zo ook deze game niet.

Ghost Recon Breakpoint gaat naar Epic Games Store

Na de grote onthulling van gisteravond, kwamen de verschillende edities van de game beschikbaar voor pre-order. Het is niet verwonderlijk dat de PC-versie nergens te vinden is op Steam.

In plaats daarvan heeft de Epic Games Store de eer, met de standaard-, deluxe- en ultieme edities van het spel. Dit zou geen verrassing moeten zijn voor iedereen die recente controverses heeft gevolgd.

The Divison 2 was de eerste grote game van Ubisoft die over stag ging, en hoewel de uitgever onlangs Starlink: Battle for Atlas op Steam uitbracht, lijkt het erop dat de meest geanticipeerde games uit de buurt van de dienst van Valve worden gehouden. In beide gevallen heb je de geïnstalleerde Uplay-client nodig om Ubisoft-spellen te spelen.

Epic vs Steam

De Epic Games Store is dan wel de nieuwkomer, maar geeft gelijk een high-kick door met veel (grote) games een exclusieve deal te sluiten. Want ja, zijn games niet gewoon het allerbelangrijkste? Wel missen er nog behoorlijk veel features in de Epic Games Store. De filosofie achter de store is anders dan dat dat bij Steam is.

Steam lijkt vooral op te komen voor de gamers. De Epic Games Store lijkt vooral de kant van de uitgevers goed te vertegenwoordigen. Wat is er belangrijk? En vinden wij als gamers niet dat Steam het veel beter doet? Maar de industrie is natuurlijk een grote speler die veel kan bepalen door het geld. Is de consument de grote verliezer wanneer de Epic Games Store de grootste wordt?

Wat vinden jullie?

Wat vinden jullie van dit nieuws? Kopen jullie de game net zo graag in de Epic Games Store of wil je toch liever naar Steam wat nu niet meer kan? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook al je vragen!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch