Menu Premium

Ghost of Tsushima gooit de traditionele maps in de prullenbak

Emiel 15/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn allemaal gewend om in een open wereld waypoints te zetten op de mini-map om zo snel te zien waar we naar toe moeten. Sucker Punch gooit deze conventie in Ghost of Tsushima eventjes compleet uit het raam door spelers enkel een aantal oriëntatie punten te geven. Ook nieuwe quests zijn op een ‘andere’, eigen manier in de wereld verwerkt. Dit werd duidelijk uit een preview die SuckerPunch gaf aan The official Playstation magazine UK

Jouw keuzes in combat hebben effect op het verhaal in Ghost of Tsushima

Ook is er meer duidelijk geworden over de verschillende karakters binnen de game wereld. Zoals wie eigenlijk Jin Sakai is. Het betreft een getrainde Samurai die verschillende Ninja vaardigheden heeft ontwikkeld om zo beter tegen het  Mongoolse leger bewapend te zijn. Maar welke stijl je verkiest, heeft invloed op het verloop van de game. Zoals in de relatie met de oom van Jin. Hij is een getrainde Samurai, die het gebruik van de ninja vaardigheden bijvoorbeeld afkeurt en je daar ook op gaat afrekenen. Een ander karakter in de game is Makot, een boogschutter, die, zodra je acties onderneemt die zij verafschuwt,  stopt met jou te helpen. Of je misschien wel actief gaat tegenwerken. Op deze manier probeert SuckerPunch de combat echt een essentieel onderdeel van je verhaal te laten worden.

Veel muziek uit de Japanse filmwereld

Ook kwam uit de preview naar voren dat componist Shigeru Umebayashi de muziek voor deze game heeft gemaakt. Umebayashi is vooral in Japan bekend voor zijn werk in de filmsector. Zijn werk is te horen in titels als House of Flying Daggers, Zero Woman en Onmyoji. Maar hij heeft ook de soundtrack van Hannibal Rising en het vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon geproduceerd. Ghost of Tsushima wordt de eerste game waarvoor deze componist een soundtrack gaat maken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch