Menu Premium

Geweld past in het verhaal van The Last of Us volgens Naughty Dog

Gamekings Redactie 14/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geweld past in het verhaal van The Last of Us volgens Naughty Dog. Arne Meyer, community strategist bij Naughty Dog, legt dat in een interview met Gamespot uit. In de wereld die The Last of Us ons voorschotelt is geweld onvermijdelijk.

Na de scène waarin Ellie, een 14-jarig meisje, zonder blikken of blozen een mes in de rug van een aanvaller ramt is het duidelijk dat The Last of Us inderdaad niet terugschrikt voor een beetje geweld. Meyer legt uit: “Het is erg belangrijk om te begrijpen dat dit twintig jaar nadat een pandemie de beschaving heeft verwoest speelt. Buiten de door de overheid gecontroleerde quarantaine-gebieden is het ieder voor zich. Dat is wat we willen onderzoeken in de gameplay van The Last of Us. Hoe gedragen mensen zich als ze tot het uiterste worden gedreven.”

“Kiezen ze voor samenwerking en wordt er een nieuwe samenleving opgebouwd? Of is het echt ieder voor zich, zijn er geen normen en waarden meer over, geen ethiek die bepaalt hoe te handelen? Dat is het gedeelte waar geweld bij komt kijken. Er zullen mensen zijn die alleen om hun eigen belang geven en die voor niets terug deinzen. Ze weten niet meer wat het betekent om mens te zijn en om medeleven te voelen. Dat hebben ze helemaal verloren. En dat is de context voor het geweld in The Last of Us. Er zullen mensen in het spel zijn die tot dat punt zijn gedreven.”

Als speler hoeven we al dat geweld niet te accepteren. Voor de pacifisten onder ons is er de mogelijkheid om geweld in de game zoveel mogelijk te vermijden.

“Je krijgt de vrijheid binnen het verhaal om bepaalde encounters te vermijden en je kunt voorkomen dat je mensen moet doden. We bieden zelfs de mogelijkheid om in de game rond te lopen zonder te vechten. Er zullen gebieden zijn waar je combat volledig kunt ontwijken als je dat wilt.”

The Last of Us verschijnt in 2013, nog even afwachten dus…

Geweld past in het verhaal van The Last of Us volgens Naughty Dog

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch