Menu Premium

Gerucht: GTA V vanaf 14 mei gratis te downloaden in de Epic Games Store

Max van Vliet 13/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit is me toch wel een interessant nieuwtje. Als het tenminste klopt. Het gerucht gaat namelijk dat GTA V van Rockstar Games vanaf morgen 14 mei t/m 21 mei gratis te downloaden valt in de Epic Games Store. Het gerucht komt van een volgens de kenners betrouwbare maar wel anonieme bron. De persoon meldt dat het de volledige game betreft inclusief GTA Online. En zoals bij al dit soort games die je gratis kan downloaden, als je hem hebt, dan heb je hem ook voor altijd.

Waarom maak je een game als GTA V gratis als die nog steeds verkoopt?

De vraag die nu bij velen op komt borrelen is ‘waarom zou Rockstar een game die nog elke dag wordt verkocht ineens gratis beschikbaar stellen’? GTA V was in de maanden tussen mei 2019 en februari 2020 nog steeds goed voor 10 miljoen exemplaren. Wereldwijd staat de teller ondertussen op 120 miljoen verkochte exemplaren. Even ter vergelijking, Assassin’s Creed had dus dik 20 games nodig om op 140 miljoen verkochte exemplaren uit te komen. In Amerika heeft de game de top 20 best verkochte games al 80!!! maanden niet verlaten. Waarom dan weggeven? Nu, heel simpel, Rockstar hoopt zo dat nog de categorie mensen de alleen free to play spelen, de game nu wel oppakken  en dan microtransacties kopen in GTA Online. Want dat doet die doelgroep namelijk wel. En veel ook.

Komt GTA VI er toch sneller aan dan gedacht?

Een andere (deel)verklaring is dat Rockstar de game onlangs weer van Game Pass haalde (en verving door Red Dead Redemption 2). Ze strooien dus gewoon af en toe even wat freebies in het rond. Tot slot, er zijn ook hopeloze optimisten die in deze actie een bewijs zien dat de komst van GTA VI dichterbij is dan je zou denken. Maar goed, dat hebben we nu al zo vaak gehoord, daar geloven we even niet meer in. Morgen weten we of dit bericht een voorspellende gave bezat of dat het complete bullshit was…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch