Menu Premium

Gerucht: Apple zou overwegen een gameconsole op de markt te brengen

Jan Johan Beldrok 29/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is vanuit Zuid-een Korea gelanceerd dat Apple overweegt om de markt voor videogameconsoles te betreden. Oftewel, ze zouden een console willen droppen. In een markt die al redelijk vol zit. Maar dat terzijde. Het ‘nieuws’ komt van een member van het Zuid-Koreaanse forum Clien. De persoon in kwestie beweert over voorkennis te beschikken. Over het algemeen is de betrouwbaarheid van dit forum twijfelachtig en moet je dit gerucht dus met een korrel zout nemen. Vorig jaar beweerde dezelfde gebruiker echter dingen te weten rond Samsung’s RDNA 2-integratie in mobiele chips. En dat gerucht werd eerder dit jaar bevestigd. Dus…

Amerikanen winnen advies in bij publishers

Het gerucht is dus dat Apple intern overweegt de consolemarkt te betreden. Er wordt nog niks gebouwd noch ontworpen. De Amerikanen zitten echt in de brainstorm fase. Medewerkers van Apple winnen onder andere advies in bij publishers als Ubisoft en Capcom. Mocht er een kleine kern van waarheid in dit verhaal zitten, dan zou het een opmerkelijke stap zijn. Het verleden heeft bewezen dat het lanceren van een nieuwe console, in welke vorm dan ook, erg lastig is. Aan de andere kant, als er één partij is, die het kunstje wel zou kunnen flikken, dan is het Apple. Ze hebben het bereik, de shop en de marketing power.

Apple TV was nooit alternatief voor PlayStation of Xbox

Geruchten dat Apple de consolemarkt zou willen betreden, bestaan overigens al sinds het PS3/Xbox 360-tijdperk. En met zijn huidige aanbod aan laptop- en iPad-chips is Apple nog nooit in een betere positie geweest om een concurrent te worden van PlayStation, Xbox en Nintendo. De nieuwste M1 Ultra-chip bezit bijvoorbeeld de grafische power vergelijkbaar met een RTX 3090. En dat bij een lager energieverbruik. Aan de andere kant heeft Apple niet al te lang terug al een niet al te sterke poging gedaan om van de Apple TV een spelcomputer te maken. De Amerikanen stelden controllers van derden in staat om op het apparaat te werken en Apple Arcade werd in het leven geroepen. Maar echt van de grond kwam het nooit als alternatief voor de consoles. Maar zegt nooit nooit.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch