Menu Premium

Gerucht: Apple gaat Gaming VR Headset lanceren

Lars Leeftink 13/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat VR zich nog stevig aan het ontwikkelen is en flink wat stappen te zetten heeft, is wel duidelijk. Maar nu gaat ook Apple zich ermee bemoeien. Apple lijkt namelijk interesse te hebben in het launchen van een Gaming VR Headset. Dit moet dan gebeuren in 2021 of 2022. Het duurt toch nog even, maar Apple gaat in ieder geval een poging wagen. En geen halve poging, zo lijkt het.

Speciaal team opgezet

Voor de ontwikkeling van de VR Headset met de “focus on gamging”. Zo lijkt het team te bestaan uit mensen die vroegen gewerkt hebben aan gaming projecten van Apple, mensen die gewerkt hebben als developer of gezien worden als graphics expert en zelfs voormalig NASA engineers. Noem dat maar niks. Apple neemt het in ieder geval bloedserieus. En deze groep zou werken aan dit project in California, voor wie daarin geïnteresseerd is. Het is de bedoeling dat de VR/AR technologie producten als AirPods, Beats headphones en Apple Watch gaat joinen. Het is ogenschijnlijk, naast de Arcade subscription van het bedrijf, de volgende grote stap voor Apple in de Gaming industrie. En er lijkt wel een gat in de markt te zitten.

Apple mengt zich in de VR-markt

Want ze zijn natuurlijk niet de eerste. PlayStation, Valve, Xbox en Samsung. Allemaal hebben ze het geprobeerd of zijn ze het aan het proberen. We kunnen zo een mooi rijtje aan VR Headsets opnoemen. Samsung Gear VR (mobile), Valve Index, Oculus Quest, PlayStation VR en de Oculus Rift S. En dan zijn er vast nog een paar die ontbreken. Het miljardenbedrijf zal ook gezien hebben dat de Headsets zeker niet slecht zijn, maar dat de techniek nog wel in ontwikkeling is en de perfecte formule nog gevonden dient te worden. Als die al bestaat. En Apple heeft de mogelijkheden en het geld om in dit gat te duiken. Laat dit maar aan hun over.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch