Menu Premium

“Game of Thrones zou nog vijf seizoenen door moeten gaan”

Hylke Haagsma 16/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf 15 april kunnen wij in Nederland genieten van het allerlaatste seizoen van Game of Thrones. En wat zijn we benieuwd naar het einde! Maar wat blijkt.. De grote bedenker van Game of Thrones en schrijver van de boeken is niet blij met het feit dat het achtste seizoen het laatste seizoen is van de televisieserie. Ook heeft hij later aangegeven dat de serie nog vijf seizoenen door had moeten gaan om trouw te blijven aan de boeken.

Na seizoen 8 is het over en uit voor Game of Thrones

Game of Thrones auteur George RR Martin weet niet waarom de HBO-serie ten einde loopt. De schrijver, die de maker is van Westeros en zijn vele inwoners, denkt niet dat seizoen acht de laatste reeks afleveringen zou moeten zijn.Martin creëerde de boekenserie A Song of Ice and Fire, het bronmateriaal voor Thrones showrunners David Benioff en DB Weiss. Martin zei tegen The Hollywood Reporter: “Ik denk niet dat dit het laatste seizoen zou moeten zijn. Maar hier zijn we. Het lijkt erop dat we vorige week zijn begonnen. Is het langer geweest dan dat? De tijd is voorbijgegaan in een waas.

George RR Martin wil niet dat het eindigt

Hij vervolgde: “Maar het is spannend. Ik weet dat het een einde is, maar het is geen einde voor mij. Ik ben nog steeds diep bezig met het schrijven van de boeken. We hebben vijf andere sequel-shows in ontwikkeling gezien. Ik denk dat ik rond Westeros ga hangen terwijl alle anderen weg zijn. ‘

De “sequel-shows” die hij noemt omvat een prequel-serie met in de hoofdrol Josh Whitehouse en Naomi Watts die duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones zullen worden geplaatst. Fans zullen ook hopen dat Martin klaar zal zijn met de laatste boeken van de serie: The Winds of Winter and A Dream of Spring.

George R.R. Martin heeft later nog meer informatie gegeven over het verschil tussen zijn laatste boeken en de serie. Tijdens zijn interview met 60 minutes vertelde Martin dat de serie “nog door zou moeten gaan voor vijf seizoenen” om volledig trouw te zijn aan het verhaal dat hij heeft bedacht voor de laatste boeken in de A Song of Ice and Fire-serie, Winds of Winter en A Dream of Spring.

De show gaat wel in de buurt komen, dankzij “meerdere dagen vol gesprekken over het verhaal”. “Ik denk niet dat het einde van Dan en Dave anders zal zijn dan mijn einde, vanwege de gesprekken die we hadden. Maar het einde van secundaire personages kan wel grote verschillen hebben. Het is onmogelijk om alle details, kleinere rollen en secundaire personages erin voor te laten komen”, aldus Martin

Vinden jullie het terecht dat de show eindigt na  8 seizoenen en is het mooi geweest? Of hadden ze dit verhaal nog wat langer moeten rekken? Laat je gedachtes achter in de comments, en stel daar ook je vragen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch