Menu Premium

PlayStation geeft gamers hun geld terug om crashende Anthem

Hylke Haagsma 04/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

PlayStation 4-bezitters die genoeg hebben gehad van de vele problemen rondom Anthem, kunnen blijkbaar om een terugbetaling van Sony vragen, volgens sommige gebruikers op Reddit.

‘Anthem sloopt je PlayStation 4’

Een Reddit-gebruiker genaamd ‘forthemasters’ heeft een thread gemaakt op de Anthem sub-Reddit om een deel van de problemen met de game op de PlayStation 4 aan het licht te stellen. De Redditor beweerd dat de game bij een crash of een error soms terugkeert naar het hoofdmenu, of gesloten worden teruggestuurd naar het PlayStation 4-menu. Er zijn naar verluidt ook bepaalde situaties tijdens matchmaking waarbij de console volledig wordt uitgeschakeld. Niet iets om blij mee te zijn…

Een andere Redditor, Terry2Toke, stuitte op hetzelfde probleem wat betreft het afsluiten van de console, eraan toevoegend dat het lijkt alsof de stekker van de PlayStation 4 uit het stopcontact is getrokken. Dat betekent dat de console zichzelf moet fixen, net zoals de aangesloten externe HDD. Dit zorgt voor de nodige bezorgdheid om het  risico dat de PlayStation 4 schade oploopt.

Geld terugkrijgen

Het lijkt erop dat Sony bewust is van de problemen waarmee Anthem-spelers op de PS4 worden geconfronteerd. Blijkbaar is het makkelijk om een terugbetaling te ontvangen voor de digitale kopieën van games die zijn gekocht via de PlayStation Store.

Een andere gebruiker van Reddit, SoundAndFury 87,  beweerde dat Sony een volledige terugbetaling biedt voor Anthem, “geen vragen gesteld”. Waarbij het proces slechts 5 minuten in beslag nam.

Een andere gefrustreerde Anthem-speler, bluetidepro, bevestigde dat het gemakkelijk was om een ??terugbetaling voor het “kapotte” spel te krijgen. Nadat hij de support-chat van Sony vertelde dat het de PlayStation 4 meerdere keren had gecrasht. Het duurde ongeveer 10 tot 15 minuten wachten in de wachtrij. Maar het ondersteuningsteam hielp onmiddellijk. Na accountinformatie te hebben verstrekt, konden ze het spel snel terugbetalen.

Niet alle gebruikers die een terugbetaling voor Anthem probeerden te krijgen kregen het voor elkaar. Het blijft onduidelijk wat PlayStation 4-spelers moeten doen om goedkeuring te krijgen voor hun terrugaveverzoek. Sony heeft eigenlijk een streng beleid als het gaat om restituties voor digitale downloads. De laatste grote game die veel verzoeken kreeg voor restitutie was No Man’s Sky, en BioWare wil waarschijnlijk niet dat Anthem in hetzelfde schuitje zit als dat controversiële spel. En vraag jij je geld ook terug? Of ben je het van plan? Mogelijk kan het in ieder geval dus. Misschien toch maar eens met de PlayStation-support bellen? Of ben je wel fan van de game?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch