Menu Premium

Geen prijsvermelding van de Xbox One en PS4 op de E3 volgens analist

Karim Shehata 06/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 staat voor de deur, en dat houdt in dat er een half jaar voor Sinterklaas al speculaas op tafel verschijnt. De één geeft nadrukkelijk zijn mening, de ander laat deze overkomen alsof het een feit betreft, het is duidelijk dat er nog veel vragen zijn op dit moment. Hoe gaan Sony en Microsoft om met tweedehands games in de toekomst? Komen er prijsdalingen vanwege de slechte verkopen van de PlayStation Vita en de Wii U? Volgens Doug Creutz van analistenbureau Cowen & Company worden niet alle op dit moment openstaande vragen tijdens de aankomende E3 beantwoord. Er komt geen prijsvermelding van de Xbox One en PS4 op de E3 volgens analist Creutz.

De gamers onder ons die sparen hoeven dus niet te verwachten dat ze na volgende week maandag weten hoeveel euro’s er eind dit jaar in de spaarpot moeten zitten. Wel denkt de man dat het niet onwaarschijnlijk is dat de noodlijdende PlayStation Vita een drastische prijsverlaging krijgt, en vindt dit ook een goed idee voor de Wii U. Ook sluit de man niet uit dat Sony de PlayStation Vita heel anders in de markt gaat zetten. Hierbij kun je denken aan een focus op Remote Play met de PlayStation 4, waarbij het waarschijnlijk mogelijk gaat zijn om PlayStation 4 games af te spelen op je Vita, door middel van een Wi-Fi verbinding.

Ook denkt analist Doug Creutz dat Sony zich op haar eigen persconferentie moet onderscheiden van Microsoft, aangezien de verkoopcijfers van de PlayStation 3 redelijk zijn ingekakt tegenover de verkoopcijfers van de Xbox 360.  Voor Microsoft wordt het echter ook bikkelen volgens de man, omdat zij zich teveel op het multimedia gebeuren hebben gericht tijdens de Xbox Reveal, terwijl gamers nog altijd gewoon games willen spelen.

Het gaat hier natuurlijk om uitspraken en niet om feiten, maar Creutz heeft van het speculeren wel zijn beroep weten te maken. De kans dat bovenstaande beweringen bestempeld kunnen worden als klinkklare onzin is aanwezig, maar niet groot. Maandag, dan weten we het pas echt. Man, we hebben er zin in!

Ben jij klaar voor al het E3 geweld, en nog belangrijker, heb je er zin in?

Geen prijsvermelding van de Xbox One en PS4 op de E3 volgens analist

Geen prijsvermelding van de Xbox One en PS4 op de E3 volgens analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch