Menu Premium

Geen persconferentie van Sony tijdens de Tokyo Game Show 2019

Lars Leeftink 30/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Weer afwezig. Het hele jaar al zien we Sony eigenlijk amper in beeld. Tijdens de E3 niet, tijdens Gamescom niet. Ook de Tokyo Game Show 2019 (12 t/m 15 september) gaan ze overslaan. Er zal, net zoals bij de andere gamebeurzen, geen persconferentie komen. De Playstation-fans zullen het dus weer zonder persconferentie moeten doen. Ook gaat de jaarlijkse PlayStation Experience niet gehost worden door Sony.

Sony is wel op de beursvloer

Dat dan weer wel. Tijdens de E3 en de Gamescom is gebleken dat Sony er misschien wel goed aan heeft gedaan om niet aanwezig te zijn. Sony vindt, en daar valt wat voor te zeggen, dat het gewoon niet genoeg nieuwe dingen heeft om te laten zien. Tijdens de E3 en de Gamescom werd ook wel duidelijk dat we te maken hebben met een overgangsjaar. Een overgangsjaar waarvan Sony dus blijkbaar alles al heeft laten zien wat het wil laten zien. Concurrenten als Xbox en Nintendo zullen wel gewoon uitgebreid aanwezig zijn tijdens de gamebeurs in Tokyo.

Wat kunnen we verwachten?

Meer dan genoeg. Games als Final Fantasy VII (Remake), Nioh 2, Call of Duty: Modern Warfare (door Sony in Japan gepubliceerd) zullen speelbaar zijn op de beursvloer. Daarnaast zullen er ook wat VR-demo’s speelbaar zijn. Onder meer Space Channel 5 VR Kinda Funky Newsflash, Marvel’s Iron Man en nog veel meer zijn in Tokyo met een VR-bril aanwezig. Natuurlijk zullen er vooraf en rondom de beurs ook een paar evenementen georganiseerd worden waarin andere games getoond gaan worden. Het is echter duidelijk dat Sony niet vindt dat de inhoud persconferentie-waardig is, net zoals tijdens de vorige gamebeurzen.

Wat vindt je van de tactiek? Is de tactiek terecht of zien jullie liever toch een persconferentie? En gaan de gevolgen hetzelfde zijn als bij de E3 en de Gamescom? Laat hieronder een reactie achter!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch