Menu Premium

Geen controller ondersteuning voor Call of Duty: Mobile

Dansky 03/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Call of Duty: Mobile, de mobiele variant van de Call of Duty reeks, ondersteund helaas het gebruik van bluetooth controllers niet meer.

CoD: Mobile

Call of Duty: Mobile kwam uit op 1 oktober en heeft van onze eigen JJ een positieve review gekregen. Naast wat kleine server problemen verliep de launch vrij soepel. Het spel zit vol met de bekende maps zoals Crossfire en Firing Range en de bekende game-modes zoals Domination, Team Deathmatch en zelfs Battle Royale.

Controller vs touch

Toch blijft de besturing op een telefoon altijd een lastig probleem. Zoals JJ ook al stelde moet je verschillende dingen tegelijk doen: schieten, granaten gooien en killstreaks gebruiken zijn hier maar een aantal voorbeelden van. En dat allemaal op telefoonscherm waar je ook nog de tegenstanders in de gaten moet houden. Gelukkig heeft ontwikkelaar Tencent hier een slimme manier voor gevonden om dit te omzeilen met twee control settings: simple en advance. JJ legt je haarfijn uit wat de verschillen zijn in de review.

Maar er was nog een derde optie: een bluetooth controller. Met je eigen PS4 of Xbox One controller, mits deze bluetooth ondersteunden, kon je deze koppelen aan je mobiel. Dit is natuurlijk enorm handig voor gamers die graag een Call of Duty game willen spelen maar de besturing van een mobile shooter niet fijn vinden. Helaas was dit schijnbaar niet de bedoeling want Activision heeft de ondersteuning voor bluetooth controllers in een patch verwijderd.

Eerlijkheid kent geen tijd

Je kan hier veel van vinden maar ergens is dit ook logisch om te doen. Een groot deel van de mobile gamers hebben misschien geen toegang tot een controller om Call of Duty: Mobile te spelen. Als hier in de matchmaking geen rekening mee wordt gehouden ontstaat een oneerlijk speelveld. Gamers zonder controller moeten het hebben van de simple of advance control settings terwijl gamers met een controller preciezer te werk kunnen gaan. Daarnaast zitten zij ook niet met hun vingers op het scherm waardoor zij meer kunnen zien.

Wat vinden jullie van de mobile Call of Duty? En zijn jullie het eens met de beslissing om de controller ondersteuning eruit te halen? Je weet de comments te vinden, laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch