Menu Premium

Gedwongen ontslagen bij de marketingafdeling van EA Benelux

Gamekings Redactie 21/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts is wereldwijd natuurlijk één van de grootste uitgevers. We kennen ze van onder andere sportgames als de NHL- en FIFA-serie, maar ook titels als Battlefield 4 en het aankomende Titanfall vallen onder het bedrijf. Het feit dat ze zo groot zijn, betekent niet dat EA het altijd makkelijk heeft en het verrassende en vervelende nieuws komt naar buiten dat er gedwongen ontslagen bij de marketingafdeling van EA Benelux gaan plaatsvinden. Dit maakt de uitgeverij vandaag bekend.

Wereldwijd gezien kan het stukken beter met Electronic Arts. Er is in het verleden flink ingezet op bijvoorbeeld de aankoop van onder andere PopCap Games, voornamelijk verantwoordelijk voor titels Bejeweled en Plants vs. Zombies, maar deze strategie heeft het bedrijf nog geen resultaten opgeleverd. Dat zorgt ervoor dat er bezuinigd moet worden, wat voor het hoofdkantoor in Amerika de reden is om te snijden in de marketingafdeling van EA Benelux.

Opvallend is dat EA Benelux op zichzelf totaal geen slechte cijfers heeft laten zien. Jarenlang wordt onder andere de FIFA-serie ontzettend veel verkocht in Nederland en België, maar daarnaast zijn er in onze kikkerlandjes ook genoeg liefhebbers van onder meer de Battlefield-games te vinden. Het is zelfs zo dat EA Benelux de mooiste cijfers heeft laten zien als we dit tegen het wereldwijde gemiddelde houden.

Verschillende activiteiten zullen overgenomen worden door de marketingafdelingen in de rest van Europa. Het is nog onbekend hoeveel werknemers op zoek moeten naar een nieuwe baan en hoeveel er blijven bij de marketingafdeling van EA Benelux. Wellicht kunnen er verschillende medewerkers op andere posities binnen het bedrijf een leuke functie krijgen, waardoor er niemand op straat komt te staan. Wij denken aan iedereen waar we graag mee hebben samengewerkt en hopen dat ze goed terechtkomen.

Gedwongen ontslagen bij de marketingafdeling van EA Benelux

Gedwongen ontslagen bij de marketingafdeling van EA Benelux

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch