Menu Premium

Gecancelde Xbox exclusive Scalebound komt mogelijk naar de Switch

Hylke Haagsma 19/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2017 werd de game Scalebound geannuleerd voor de Xbox One. Aloewel weinig gamers daar echt wakker van hebben gelegen, waren er toch een aantal ‘fans van het genre’ die er van baalden. Er is echter goed nieuws voor hen. De game van Platinum Games wordt mogelijk toch opnieuw ontwikkeld. En wel voor de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch dus…

Nintendo Insider claimt het nieuws van anonieme bronnen te hebben vernomen. Het betrof een reactie op eerdere berichten van GameInformer-redacteur Imran Khan tijdens de Kinda Funny Games-podcast van vorige week. Hierin liet hij weten dat er mogelijk een geannuleerde third party-game in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch.

Microsoft Exclusive

Microsoft heeft het handelsmerk van Scalebound niet vernieuwd.  Als Xbox Exclusive is de game geannuleerd nadat hij sinds 2013 in ontwikkeling was. De game werd destijds ontwikkeld door Platinum Games. Zij zijn vooral bekend van de Bayonetta-games. De studio werkt op dit moment onder andere aan de Switch-games Bayonetta 3 en Astral Chain.

Scalebound werd destijds geannuleerd omdat Microsoft en Platinum Games er simpelweg niet achter zouden staan. Microsoft kwam toentertijd met het volgende statement: “Na een zorgvuldige afweging heeft Microsoft Studios besloten om de productie voor ‘Scalebound’ te beëindigen. We zijn hard aan het werk om dit jaar en geweldige gameline-up aan onze fans te leveren. Waaronder Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en andere geweldige ervaringen.”

Platinum Games voegde daaraan toe: “We’re sorry to say that on January 9, 2017, Microsoft Studios announced the cancellation of Scalebound. We are very disappointed things ended up this way, especially since we know many of our fans were looking forward to this game as much as we were.”

Maar er is dus hoop. Mogelijk dankzij de Twitch. En mogelijk in een iets meer basic vorm omdat de console van Nintendo minder grafische power heeft. Wij zijn eigenlijk best wel benieuwd wat Scalebound is. Hoe zit dat met jullie?

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch