Menu Premium

Gebruik jij je kinect nog? Nee? Een vliegveld wel.

Hylke Haagsma 16/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft deed zijn uiterste best om de Kinect in iets groots te veranderen, maar het slaagde er nooit in de harten van de algemene gamers te veroveren. Er zijn veel redenen waarom de Kinect is mislukt, ook al had het apparaat een aantal toffe functies. Het speelde een vrij grote rol in de eerste negatieve feedback die de Xbox One na zijn onthulling ondervond. En heeft een blijvend effect gehad op de verkoop van de console. Het apparaat lijkt echter een nieuw doel te hebben gevonden – hoewel het niet precies is wat Microsoft er oorspronkelijk voor in gedachten had.

Een Kinect op je vliegveld

Video Game Historicus Jacob Scott zag het bewegingsapparaat op Newark Liberty International Airport, waar het lijkt te worden gebruikt als een beveiligingssysteem. De Kinect is te zien bevestigd aan een lange arm. Die wordt gebruikt om mensenmassa’s te monitoren terwijl ze zich over het vliegveld bewegen. Close-ups van het apparaat laten zien dat het Xbox-logo nog steeds op hen is afgedrukt. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs lijkt op het type marketing dat Microsoft zou willen voor het merk Kinect of de Xbox in het algemeen.

Microsoft heeft de Kinect twee jaar geleden officieel gedood en nieuwere versies van de Xbox One hebben een adapter nodig om deze zelfs te kunnen gebruiken. Ze zijn bijna onzichtbaar in de winkelschappen, tenzij tweedehands. Microsoft lijkt echt het apparaat te hebben opgegeven. Hoewel het niet zozeer veel fans had. De Xbox One moest oorspronkelijk een Kinect gebruiken. Maar er is nog steeds een groot aantal consumenten dat zich ongemakkelijk voelt bij het toevoegen van camera’s aan hun huis, wat een van de grootste uitdagingen was waarmee het apparaat werd geconfronteerd.

Werkt Microsoft hier aan mee?

Het is onduidelijk of Microsoft wel of niet toestemming gaf om de Kinect te gebruiken om een luchthaven te controleren. Hoewel het niet erg waarschijnlijk lijkt dat ze dat zouden doen. Toch is het mogelijk dat het bedrijf het apparaat heeft gelicentieerd als een manier om een deel van de resterende voorraad te verwijderen en een deel van hun verliezen op de eenheden te verminderen.

De volgende generatie Xbox-hardwar komt eraan in de vorm van Project Scarlett. Al is het waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de Kinect geen deel uitmaakt van die next-gen-plannen. Microsoft heeft de laatste tijd meer aandacht besteed aan zijn games en services dan aan extra hardware. Wat waarschijnlijk een goede zet is als de geschiedenis iets is om van te leren.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch