Menu Premium

Gears 5 bevat geen verheerlijking van roken

Hylke Haagsma 15/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2019, omdat we al een verschuiving hebben gezien van een groot aantal films en tv-shows, is het niet de grootste deal als een grote game besluit om geen van de personages te laten roken. Het is echter interessant als het spel er een punt van maakt. Gears 5 doet het.

Geen gerook in Gears 5

The Coalition, de ontwikkelaars van de komende Gears of War 5, via Variety, werkte samen met Truth Initiative (een anti-rookgroep). Dit om alle rookreferenties uit het spel te verwijderen. Het is niet alsof de serie bekend staat om al het gerook, zoals bijvoorbeeld, Red Dead of Metal Gear, maar toch. De beslissing gaat niet alleen van toepassing zijn op deze game, maar ook op toekomstige games in de franchise.

Coalition studiobaas Rod Fergusson zegt: “I’ve seen the devastating impact of smoking firsthand. It’s always important for me to use smoking as a narrative device, which is why we made the conscious choice to avoid highlighting or glorifying smoking in “Gears 5″ and moving forward throughout the Gears of War Universe. ”

Fergusson, die sinds de oprichting bij de serie betrokken was, verduidelijkte Truth Initiative’s eerste verklaring met enkele tweets:

Wat vinden jullie ervan? Een goede beslissing?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch