Menu Premium

Gearbox wil samen met andere ontwikkelaar nieuwe Duke Nukem maken

Karim Shehata 15/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In april 1997 werd Duke Nukem Forever aangekondigd, waarna de game na een hoos van problemen bij Gearbox Software terechtkwam. Deze studio wist de game af te maken en uit te brengen bij 2K Games in juni 2011. Nu wil de studio echter verder met de franchise, iets wat dan ook langzaamaan lijkt te gaan gebeuren. Gearbox wil samen met een andere ontwikkelaar namelijk een nieuwe Duke Nukem-game maken.

Dit heeft studiobaas Randy Pitchford gezegd tijdens Develop 2015. Hij zegt zelfs dat er al wat concept art is gemaakt door Gearbox, maar dat de studio het te druk heeft om een volledig nieuwe Duke Nukem-game te gaan maken.

“Ik heb de franchise niet overgenomen om alleen Duke Nukem Forever uit te brengen”, begint Randy Pitchford. “Het was een beetje de tol die we moesten betalen om Duke Nukem een toekomstkans te geven. We hebben zelfs al wat concept ontwikkeling gedaan, maar de uitdaging is dat Gearbox het heel druk heeft. Het zou sneller gaan als er een andere goede developer geïnteresseerd zou zijn in de ontwikkeling. Wij zouden dan graag met ze samenwerken”, aldus Pitchford.

De laatste keer dat Gearbox samenwerkte met een andere studio aan een game, ging het om Borderlands: The Pre-Sequel. 2K Australia heeft deze game onder toeziend oog van Gearbox Software gemaakt, wat in principe prima verliep. Het is echter ook een keer helemaal mis gegaan. Voor Aliens: Colonial Marines werkte Gearbox Software samen met TimeGate Studios. Deze ontwikkelaar heeft na de ontwikkeling van deze game de deuren noodgedwongen moeten sluiten.

Welke studio zou jij graag een Duke Nukem-game samen met Gearbox zien maken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Gearbox wil samen met andere ontwikkelaar nieuwe Duke Nukem maken

Gearbox wil samen met andere ontwikkelaar nieuwe Duke Nukem maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch