Menu Premium

Gearbox wil graag een nieuwe Duke Nukem maken

Gamekings Redactie 14/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

“Gearbox wil graag een nieuwe Duke Nukem maken”, dit laat Randy Pitchford, Gearbox President, in een interview weten. De laatste Duke game, Duke Nukem Forever, liet een lange tijd op zich wachten. De game was maar liefst vijftien jaar in ontwikkeling en toen Duke in 2011 eindelijk het podium betrad was het niet bepaald een warm onthaal. De over de top first-person shooter werd bekritiseerd door zijn achterhaalde graphics, gameplay en in sommige gevallen humor, waar de Duke het toch nou echt van moet hebben. Ook een enorm commercieel succes bleef uit en veel gamers verwachten dat de legendarische Duke Nukem franchise een stille dood zou sterven.

Niets is minder waar, tijdens een interview bij IGN’s Up at Noon laat Pitchford weten dat hij nog alle vertrouwen heeft in de old-school badass, Hail to the King, baby! “Ik heb gewillig en met liefde de franchise binnengehaald. Toen ik dat deed was het niet mijn enige doel om er voor te zorgen dat iedereen eindelijk Duke Nukem Forever kon spelen. Mijn echte doel was om een nieuwe Duke Nukem game van de grond af op te bouwen. Ik denk dat wat ik zou doen en wat Gearbox zou doen, een klein beetje anders zou zijn dan Duke Nukem Forever. Ik denk dat het geweldig zou zijn en kijk er al enorm naar uit’’, aldus Randy Pitchford.

Naast zijn gedachtes over de Duke laat Pitchford tijdens het interview ook nog even doorschijnen dat Borderlands 2 op de PlayStation Vita, met cross-platform play, gewoon moet gebeuren. Persoonlijk zou mij dit over de streep trekken om de handheld van Sony naar binnen te slepen, dus Sony; make it happen!

Om toch nog even terug te komen bij het game-icoon van de jaren ’90, wij op de redactie zijn erg benieuwd naar jouw gedachtes over Pitchford’s uitspraken. Denk jij dat Duke Nukem terug kan keren naar zijn oude glorie en ook in dit millennium een enorm succes kan worden?

Gearbox wil graag een nieuwe Duke Nukem maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch