Menu Premium

Gas Powered Games moet waarschijnlijk zijn deuren sluiten

Gamekings Redactie 20/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gas Powered Games moet waarschijnlijk zijn deuren sluiten. Het gaat niet heel lekker in de industrie. Nadat THQ in stukken geveild moet worden vanwege financiële problemen moet ook Gas Powered Games bezuinigen voordat de studio failliet gaat. Volgens hoofd Chris Taylor is het nog niet gedaan met het bedrijf, maar het loopt zeker niet lekker.

“De studio is nog steeds in werking, maar we hebben heel veel moeten verkleinen om geld te besparen”, laat Taylor weten over de problemen die de studio de laatste tijd gehad heeft. Behalve Taylor zelf en nog maar een of twee andere werknemers is het hele Redmond, Washington team zijn baan kwijt. Zo rond de 40 man. Volgens Taylor kwam dit niet als een verrassing. Gas Powered Games is een erg open bedrijf en medewerkers wisten van de financiële problemen. Toch is het jammer voor de toekomst van de ontwikkelaar en natuurlijk de ex-medewerkers.

Wildman, een actie RPG dat het bedrijf van plan was om te maken, heeft nu een onzekere toekomst. Via Kickstarter is er een poging gedaan om 1.1 miljoen dollar te verzamelen voor het ontwikkelen van de game. Helaas zijn de ontslagen een dag na het opstarten van de pagina gebeurd en zijn de donaties een beetje een teleurstelling. Met op het moment bijna een vierde van het eindbedrag verzameld zijn er nog 26 dagen over.

Op de Kickstarter pagina van Wildman heeft Taylor een video geplaatst over de huidige status van Gas Powered Games. Doorgaan met het verzamelen van geld en kijken of het aantal donaties omhoog gaat, of niet? Dat lijkt vooral de vraag te zijn. “Het is aan jou”, aldus Taylor.

Gas Powered Games moet waarschijnlijk zijn deuren sluiten

Gas Powered Games moet waarschijnlijk zijn deuren sluiten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch