Menu Premium

Gametrailers sluit deuren na dertien jaar

Joep Omes 09/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Omdat we tegenwoordig een enorme keur aan manieren om games-nieuws tot ons te nemen voorgeschoteld krijgen via alle soorten media, is het soms moeilijk voor te stellen hoe we vroeger in vredesnaam aan onze trekken kwamen. Dertien jaar geleden, in 2002, toen internet-video nog heel weinig werd gebruikt, stak de website Gametrailers de kop op. In een tijd waarin de meeste journalistiek op games-gebied bestond uit tekst, mocht het concept van Gametrailers vernieuwend genoemd worden.

Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de website er na al die tijd mee stopt. De hoofdredacteur, Brandon Jones, tweet dat dit inderdaad de laatste dag is dat Gametrailers bestaat en dat hij wilde dat het niet zo was. De website werd in 2014 gekocht door Defy Media, waarna er bijna direct ontslagen vielen en zo ook halverwege vorig jaar. Het vervelende is dat alle medewerkers die nu hun baan verliezen, het slechts een paar uur te horen hebben gekregen voordat de rest van de wereld het wist.

Gametrailers heeft in de afgelopen jaren een hoop bijgedragen aan de manier waarop we nu gamenieuws lezen en kijken. In een Facebookpost laat de website weten dat ze blij zijn te hebben kunnen bijdragen aan een wereld waarin het internet overloopt van trailers, Let’s Play video’s en video-items.

Wat vind jij ervan dat Gametrailers ermee heeft moeten stoppen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gametrailers

GameTrailers sluit deuren na dertien jaar

GameTrailers sluit deuren na dertien jaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch