Menu Premium

Games met 9000 actieve spelers in één match komen eraan

JeffreyHage 27/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een experimentele mode in de game Scavengers genaamd ScavLab zet een nieuwe standaard. In deze mode is het namelijk mogelijk dat 9000 tegelijkertijd tegen elkaar spelen. Ergo: 9000 spelers die elkaar zien, interacten en de game samen spelen. Dit opent de deuren voor zeer grote multiplayer matches in games. Iets waar de ontwikkelaars van Battlefield ook al eerder op hintten. Of Battlefield 9000 spelers per map gaat hosten lijkt ons sterk. Maar dat het technisch mogelijk is bewijst Scavengers nu.

Scavengers’ multiplayer

Als het gaat om multiplayer mode doet Scavengers het behoorlijk goed. De game is een soort mix tussen een Battle Royal game, gemixt met een survival game meets Far Cry. De game heeft een opzienbarende multiplayer mode die ervoor zorgt dat heel veel spelers tegelijkertijd de game kunnen spelen. Dus niet de 100 spelers die je vindt in een potje Fortnite, of de 150 spelers in een potje Warzone, maar 9000 spelers in één lobby. Op PC Gamer is te lezen dat er wel 1700 spelers tegelijkertijd de game joinen. In de normale mp mode van Scavengers speel je overigens met 60 spelers, wat de 1700 spelers die in één de klap de game joinen zeer indrukwekkend maakt.

De toekomst van multiplayer games

Er zijn natuurlijk al langer games waarbij meer dan 60 spelers in één lobby aanwezig zijn. Denk aan WoW, Runescape en andere grote MMORPG’s. Maar een game als Scavengers, een shooter die een third person ervaring geeft a la Fortnite met 9000 spelers tegelijkertijd (er wordt gesproken over 1700 spelers die in één klap joinen, maar 9000 spelers in totaal) is echt insane. Het opent hopelijk de deuren voor andere grote games zoals het eerder genoemde Battlefield. De vraag is nu: gaat DICE een soortgelijk systeem implementeren? En zitten gamers daar wel op te wachten? Een Battlefield game bijv spelen met 1000 spelers tegelijkertijd kan toch niets anders opleveren dan chaos? Wat vinden jullie? Yay or nay?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch