Menu Premium

Games gemaakt in Project Spark zijn mogelijk te verkopen

Karim Shehata 12/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geld verdienen is wat ieder mens op deze wereld graag wilt en dan het liefst zoveel mogelijk. Sommigen moeten hiervoor uren en dagen werk doen wat ze eigenlijk helemaal niet willen doen, terwijl er ook lucky bastards tussen zitten die door middel van creativiteit op een inkomen kunnen rekenen. Tegenwoordig is dit iets makkelijker geworden door middel van bijvoorbeeld YouTube. Microsoft komt echter binnenkort met Project Spark voor de Xbox 360, Xbox One en Windows 8. Met deze game is het mogelijk om games te maken, welke je dan kan delen met de rest van de community. Misschien zijn de games die je in deze titel maakt binnenkort wel je inkomen, want games gemaakt in Project Spark zijn mogelijk te verkopen in de toekomst.

Het gaat hier overigens niet om een aankondiging, want executive producer Sax Persson is wel terughoudend over deze eventuele functionaliteit voor Project Spark. “We kondigen nu niets aan wat te maken heeft met het verkopen van je games in Project Spark”, aldus Parsson. “We focussen ons nu op het feit dat er überhaupt hele goede games gemaakt kunnen worden in Project Spark. Wanneer dat het geval is, kunnen we altijd nog kijken naar de opties om gamers geld te laten verdienen met hun games.”

De executive producer van Project Spark vergelijkt de titel met YouTube. Op de immens populaire website van Google kan iedereen creatieve video’s maken, waarmee sinds een paar jaar ook geld te verdienen valt. “YouTube is niet groot geworden omdat er geld mee te verdienen valt, maar omdat mensen wilden laten zien hoe creatief ze kunnen zijn met video’s. Als bijvoorbeeld een video van een kat een dure filmtrailer uit Hollywood kan verslaan, is dat omdat eerstgenoemde video gewoon leuker is om naar te kijken”, aldus Parsson. Hij voegt daarnaast toe dat het aan de community is om aan te geven of games verkocht moeten kunnen worden via Project Spark.

Of er dus een zakcentje verdiend kan worden met Project Spark is nog niet helemaal duidelijk, maar de mogelijkheid bestaat wel dat dit in de toekomst gaat gebeuren. Wanneer je een game hebt gemaakt waar je erg veel tijd in hebt gestoken, dan is het natuurlijk niet meer dan normaal dat je wat van dat resultaat op je bankrekening wil terugzien. Het verkopen van in-game items (in dit geval games) is overigens niet overal een succes gebleken, want Blizzard is bijvoorbeeld niet tevreden over de Auction House-functie in World of Warcraft en Diablo 3. We zullen zien of het bij Project Spark beter gaat, als het al gaat gebeuren.

Games gemaakt in Project Spark zijn mogelijk te verkopen

Games gemaakt in Project Spark zijn mogelijk te verkopen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch