Menu Premium

Gamers worden wagenziek van The Witness

Joep Omes 27/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van de populaire platformer Braid keken reikhalzend uit naar 26 januari, de dag waarop iedereen aan de slag kon met het nieuwste project van Jonathan Blow. Dit project heet The Witness en is dus sinds gisteren digitaal beschikbaar voor de PlayStation 4 en PC.

The Witness is een enorme puzzelgame die de speler een prachtig vormgegeven, verlaten eiland laat verkennen waar hij of zij raadsels moet oplossen. Hoewel Blow het de speler niet graag makkelijk maakt, had hij niet kunnen voorzien dat mensen ook misselijk zouden worden van zijn puzzels. Een aantal spelers ervaart namelijk een soort wagenziekte bij het spelen van de game.

We hebben het al eens gezien bij andere first person games. Skyrim, Medal of Honor, Half-Life 2 en met name Mirror’s Edge, waarin je first person over de daken van een drukke stad moet free-runnen, gaven spelers al eerder het gevoel dat de camera niet bewoog zoals hun hoofd dacht hoe het hoorde – resulterend in hoofdpijn en misselijkheid. Mogelijke oorzaken hiervan zijn de resolutie, field of view of het kleurgebruik van bepaalde games.

Gelukkig heeft de community, die de game van Blow massaal speelt en voorziet van goede recensies, de maker erop geattendeerd en hij laat in een tweet weten aan een fix te werken. Ben jij zo ongeduldig dat je de misselijkheid gaat trotseren om The Witness te kunnen spelen? Of wacht jij liever even voordat het is opgelost? Laat het weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch