Menu Premium

Gamers willen constant een nieuwe IP volgens Insomniac

Gamekings Redactie 27/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gamers willen constant een nieuwe IP volgens Insomniac Game CEO Ted Price en Fuse ontwikkelaar Brian Allgeier. In een gesprek met OXM legden ze uit waarom zij nog in de herfstdagen van een consolecyclus met een nieuwe IP op de proppen komen. Volgens de meest recente geruchten zou bijvoorbeeld de Xbox 720 al tijdens de E3 van 2013 aan het publiek worden gepresenteerd. Toch maakt dat volgens Brian Allgeier voor hen niet uit .

“Ik denk niet dat mensen hun Xbox 360 of PlayStation 3 onmiddellijk op zolder zetten, zodra de nieuwe consoles verschijnen. Ik denk dat ze er nog een lange tijd op actief blijven, en het liefst ook met nieuwe games.”

“Deze industrie leeft van de impulsen die nieuwe IP’s geven, want juist zij houden de industrie vers en vernieuwend. Dit is voor ons ook een uitstekend moment om met onze game uit te komen, juist omdat veel andere ontwikkelaars nu vooral nog sequels uitbrengen”, aldus Allgeier.

Ted Price beaamt zijn verhaal in grote lijnen, maar plaatst ook een kanttekening.

“De markt evolueert altijd door, en het is moeilijk voor te stellen wat er precies gaat gebeuren in de toekomst. Zeker in de huidige tijd, waarin mensen niet meer exclusief op consoles gamen maar ook op veel andere apparatuur.”

“Toch hebben ook wij bij Insomniac door alle jaren heen gehoord dat gamers niet alleen maar zitten te wachten op sequels. Zij willen meer dan dat, en een nieuwe IP zal daarin altijd belangrijk blijven. Daarom hebben we juist nu een goede kans om ons te onderscheiden tegenover veel andere games, en kunnen daarmee echt iets betekenen voor gamers.”

Het is natuurlijk koffiedik kijken of de heren gelijk zullen krijgen met hun voorspelling. Feit is wel dat bijvoorbeeld de PlayStation 2 nog lange tijd succesvol is gebleven na de lancering van de PlayStation 3, mede te danken aan de blijvende ondersteuning van het platform door Sony.

Aan de andere kant is het media-landschap dermate ingrijpend veranderd dat het maar zeer de vraag is in hoeverre in het verleden behaalde resultaten nog garanties bieden voor de toekomst. Het wordt uiteindelijk gewoon afwachten voor iedereen welke visie het meest profetisch zal blijken te zijn geweest. Dat neemt niet weg dat het tot die tijd leuk is om de discussie te voeren met zijn allen.

Saillant detail over deze nieuwe IP, Fuse, is wel dat de eerste journalistieke impressies van een preview-versie nog wisselend waren. De game wordt tot dusver als een lichtgewicht in het shooter-genre weggezet, dat afhankelijk is van het aantal spelers dat tegelijk speelt.

Tsja, als dat met definitieve release niet anders is, dan zal het nog weinig uitmaken hoe de industrie in elkaar steekt of wat er verder nog uitkomt. Laten we hopen dat, wanneer de game verschijnt in maart 2013, zij ons toch verrassen met een onverwacht, maar zeer gewenst nakomertje.

Gamers willen constant een nieuwe IP volgens Insomniac

Gamers willen constant een nieuwe IP volgens Insomniac

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch