Menu Premium

Gamers keken in april 334 miljoen uur naar Valorant op Twitch

Jan Johan Beldrok 14/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de online shooter Valorant momenteel een buitengewoon populair spelletje is, dat weet iedereen inmiddels wel. Het nieuwe speeltje van developer Riot Games was mede dankzij de befaamde key drops en de ellendige lockdown niet van het beeldscherm van gamers weg te slaan. Het leek wel alsof elke streamer deze game aan het streamen was en iedereen populaire stream games als Fortnite en Warzone compleet vergeten was. Deze week werd bekend hoeveel uren gamers precies met elkaar gekeken hebben. En dat aantal ligt schrikbarend hoog. Griezelig hoog zelfs…

Gamers keken zich compleet scheel naar Valorant

Volgens een maandelijks rapport van StreamElements en Arsenal.gg werd Valorant in april meer dan 334 miljoen uur bekeken. De game bereikte die maand ook een hoogtepunt met een piek van 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers. Dan mogen wij wel mopperen dat we geen beta key hadden gekregen van Riot Games, maar met deze aantallen doen ze ontegenzeggelijk iets goed. Dan moeten wij maar even ons brutale mondje houden. En het einde van deze succesvolle beta periode is nog niet in zicht, evenals het einde van de lockdown. Dus de aantallen zullen nog wel gaan groeien in mei.

Twitch is nog steeds heer en meester in de game streaming bizz

Sowieso was april een meer dan uitstekende maand voor Twitch. Het leek el alsof de hele wereld aan het kijken was bij de streaming service. Het aantal livestream-kijkers steeg in april met 45% op maandbasis en met maar liefst 99% op jaarbasis. Er is in 2020 tot nu toe 1,5 miljard uur op Twitch gekeken. De concurrentie komt daar niet bij in de buurt. YouTube Gaming rapporteerde bijvoorbeeld ‘slechts’ 461 miljoen uur kijkplezier in april. Dat was een stijging van 65% op jaarbasis. Facebook Gaming deed het nog ‘slechter’. Deze dienst steeg met maar 238% op jaarbasis tot 291 miljoen kijkuren. Twitch is dus nog steeds de absolute koning in het streaming rijk.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch