Menu Premium

GamerGate was niet te voorkomen volgens Rami Ismail

Karim Shehata 20/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waarschijnlijk kennen jullie Rami Ismail wel. Samen met Jan Willem Nijman heeft hij in 2010 Vlambeer opgericht en deze Nederlandse indie-studio heeft inmiddels een erg goede naam door games als Serious Sam: The Random Encounter, Ridiculous Fishing en Luftrausers. Ook heeft Ismail een erg duidelijke mening en visie en daarom is hij erg interessant voor onder meer de pers om aan het woord te laten. Nu zegt hij dat GamerGate niet te voorkomen was.

“Gamergate was niet te voorkomen”, begint Ismail. “Deze bewegingen bestaan al sinds het begin van de 21e eeuw en wat er is gebeurd is fascinerend vanuit een sociologisch oogpunt. Persoonlijk vond ik het wel heel erg deprimerend”, aldus Rami Ismail. Hij zegt daarnaast dat het voor hem duidelijk is dat er een groepje gamers bestaat die niet blij zijn met de richting waar games tegenwoordig heengaan, maar niet weten wie zij daar verantwoordelijk voor moeten houden. “Daarom geven ze de schuld aan de mensen die ook maar iets te zeggen hebben in deze industrie, maar niet aan de mensen die ze zelf hoog hebben zitten. De ontwikkelaars die nog steeds games maken die zij kunnen bekoren zijn veilig, maar de mensen die iets nieuws willen maken, over iets nieuws praten of ook maar enigszins sympathie hebben voor iets nieuws, zijn allemaal onderdeel van een conspiracy”, zegt een sarcastische Rami.

Rami Ismail denkt daarnaast dat de beweging uiteindelijk in elkaar is gestort omdat er steeds nieuwe “conspiracies” de wereld in werden geholpen, in de hoop dat de groep dan groter werd. De co-oprichter van Vlambeer is echter wel van mening dat GamerGate zou kunnen overleven als een beweging die de tradities binnen de game-industrie bewaakt, “maar dan moet dat zonder – dat er wordt gedreigd met – geweld en zonder demonisering”, besluit Rami Ismail.

Bron: The Guardian

GamerGate was niet te voorkomen volgens Rami Ismail

GamerGate was niet te voorkomen volgens Rami Ismail

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch