Menu Premium

Gamer.nl: Nederland is een gameland

Boris van de Ven 05/02/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na aanleiding van onze Gamelab discussie avond afgelopen dinsdag is er op www.gamer.nl een mooi artikel verschenen over de avond. Auteur Ron Vorstemans heeft geen enkele moeite gespaard om een uitgebreid verslag te maken van alle sprekers en de belangrijkste punten van de avond. De nieuwe Nederlandse games Heron, the Time Machine, Diatomic, Big Catch en Adam’s Venture komen voorbij en worden van onderbouwd commentaar voorzien. het hele artikel staat hier.

Nadat Laning uitlegde hoe hun WiiWare-titel, Diatomic door de Amerikaanse pers met de grond gelijk gemaakt werd, ontfermde de zaal zich al snel over het lot van de game. Diatomic moet op het Europees Wii-kanaal namelijk nog verschijnen, waardoor de ontwikkelaar nu nog de kans heeft het een en ander recht te zetten. Host van de avond, Boris van de Ven van het TMF-programma Gamekings, oppert zelfs een mogelijke oplossing. “Het klinkt misschien dom, maar waarom verander je niet gewoon de naam van de game?” Hij heeft een punt, aangezien je op deze manier je grootste vijand, Google, te slim af bent. Je wilt als ontwikkelaar immers niet dat consumenten je game negeren vanwege vernietigende recensies aan de andere kant van de oceaan. Toch staat Laning achter zijn spel: “Kom nou, ik ga me er niet voor schamen!”

gamelab 3

Ook de Volkskrant kwam gisteren met een artikel over de avond. Vooral het verhaal van Micha van der Meer over zijn game Big Catch maakte indruk op schrijver Peter van Ammelrooy. Jammer alleen dat hij nog altijd denkt dat ik iets te maken heb met dat ene gamesmagazine waar ik niets meer mee te maken heb…maar goed.

volkskrant 4 feb 2010 pag 32

Later vandaag zal er een videoverslag van de avond te zien zijn op www.gamekings.tv.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch