Menu Premium

Gamer Grandma: 90-jarige Japanse oudste YouTube-gamer ter wereld

Jan Johan Beldrok 21/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

‘Gamevideo’s op YouTube, die zijn door kids gemaakt en bedoeld voor kids’. Dit soort opmerkingen hoor je vaak. En toegegeven, er zit, zeker als je kijkt naar het aanbod in Nederland, een kern van waarheid in. Het zijn hier vooral de jonge gamers die dit soort video’s massaal bekijken. En de insteek en vaak ook de creators zelf, zijn jong. In het buitenland ligt dit wat anders. In de VS en de UK heb je vele kanalen die geproduceerd worden door 30+ en 40+ creators. Ze zijn ook gericht op een volwassen doelgroep. In Japan gaan ze nog een stap verder. Gaming behoort daar tot de cultuur. Met als gevolg dat ook senioren gamen. Sinds deze maand hebben ze in Japan zelfs de oudste YouTube gamer ter wereld. Een vrouw van 90 maakt daar elke maand een paar video’s.

‘Gamer Grandma’ met 250.000 abonnees

De dame in kwestie heet Hamako Mori en haar kanaal heet ‘Gamer Grandma‘. Mori begon 39 jaar geleden met gamen en sinds 2015 plaatst ze elke maand een paar video’s over haar hobby op YouTube. Inmiddels heeft ze 250.000 abonnees op haar kanaal en verdient ze een aardig zakcentje bovenop haar pensioen.

“Elder plays Elder Scrolls V Skyrim”

In haar video’s doet ze het bekende werk. Van het uitpakken van nieuwe consoles tot het tonen van haar gaming skills, het zit er allemaal in. En alles met een flinke dosis humor. Zo maakte ze een serie video’s genaamd “elder plays Elder Scrolls V Skyrim”. En ook met de “Grand Theft Auto”-reeks kan ze prima overweg, inclusief funny stemmetjes. Haar meest bekeken video is “90-jarige oma speelt Dauntless”. Er zijn al meer dan 3 miljoen views geregistreerd. Mori blaast in deze video de kaarsen uit op haar verjaardagstaart en vertelt dan haar kijk op het in Japan populaire monster-vechtspel. Je kunt er misschien om lachen, maar feit is dat ze wel een voorbeeld is voor ons. Ze heeft schijt aan conventies. Aan wat de wereld van haar denkt. “After living for this long, I feel more than ever that playing games for this long was the right choice. I am truly enjoying my life — it’s rosy,” Amen to that!!!

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch