Menu Premium

Gamekings kijkers verafschuwen massaal een wereld zonder consoles

Hylke Haagsma 24/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna 2 weken terug was het volgende bericht op gamekings te lezen:

Regelmatig horen we geruchten over het einde der consoles. Geen Xbox meer, geen PlayStation meer, geen kastje onder onze tv. Maar nu, dankzij de aanzienlijke vooruitgang in videogamestreamtechnologie, lijkt het alsof een console-loze toekomst meer mogelijk is dan ooit tevoren. En volgens Cristiano Amon, de president van een technologiebedrijf genaamd Qualcomm, betekent de opkomst van videogamestreaming dat de PlayStation 5 en de volgende Xbox de laatste videogame consoles zijn die ooit zijn gemaakt.

De cloud als console

“Er is geen twijfel – in onze visie – dat de cloud de nieuwe console is,” zei Amon. “Je gaat gewoon spelen op elk apparaat, op elk scherm. Dat gaat de toekomst van gaming worden. “De technologie die Amon beschrijft, is precies wat Google Stadia biedt. De mogelijkheid om een ??videogame van hoge kwaliteit te streamen in 60 frames per seconde op vrijwel elk apparaat. Zolang de gebruiker maar een goede internetverbinding heeft.

Wat belangrijk is aan Google Stadia is dat het de barrière wegneemt voor het hebben van krachtige hardware om triple-A game-ervaringen te spelen. Het vereist ook geen significante internetverbinding om te werken, Stadia vereist slechts 25mbps om te functioneren. Dit is natuurlijk allemaal in theorie, aangezien Stadia nog niet uitgekomen is.
Het is geen geheim dat Microsoft ook aan een game-streamingdienst voor Xbox werkt, die het bedrijf hoopt dat het de “Netflix voor games” zal worden. Details over deze streamingdienst zullen naar verwachting in juni worden bekendgemaakt op E3 2019. En het wordt verondersteld soortgelijke functies aan te bieden als Google Stadia.

Gamekings kijkers willen hun console houden!

Aan het artikel was een poll gelinkt en die is door jullie ingevuld. En wat blijkt? Veel gamers, althans Gamekings kijkers, willen geen wereld zonder consoles. Maar liefst 58.26 procent van de stemmen gaf aan het niet te willen en de consoles enorm te gaan missen. 28.09 procent gaf aan graag een combinatie met hardware en een streaming dienst te willen zien. Slechts 13.65 procent van de stemmen gaf aan dat ze er blij mee zouden zijn omdat ze dan eindelijk geen dure consoles meer hoeven te kopen. De poll werd zo’n 4000 keer ingevuld.

Nu zijn we benieuwd… Waarom zien jullie een wereld zonder consoles niet zitten? Laat het hieronder weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch