Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Tom Clancy is overleden

Gamekings Redactie 02/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De kans is klein dat je als gamer nog nooit van de naam Tom Clancy gehoord hebt. De man heeft namelijk aardig veel games op zijn naam staan en daarnaast veel ontzettend goed-verkopende boeken geschreven. Vandaag werd bekend dat hij zowaar overleden is. Je ziet wat de redactie ervan vindt in ‘Gamekings Extra: Tom Clancy is overleden’.

Al sinds 1996 is Clancy zijn horizon gaan verbreden door naast het schrijven van boeken ook mede-oprichter van de gamestudio Red Storm Entertainment te zijn, welke later overgenomen werd door Ubisoft. Het was sinds de oprichting van de studio de normaalste gang van zaken om zijn naam te verbinden aan elke game die uitkwam en dat heeft ervoor gezorgd dat Tom Clancy in titels van veel topgames verwerkt is. Denk bijvoorbeeld aan de Tom Clancy’s Rainbow Six-serie die in 1998 startte en tot op de dag van vandaag nog steeds veel gespeeld wordt en vervolgen krijgt. Daarnaast ook onder andere de Tom Clancy’s Ghost Recon-serie, alle Splinter Cell-games en het aankomende Tom Clancy’s The Division. Veel van deze games zijn ook gebaseerd op boeken die hij geschreven heeft, waardoor het meer was dan het plakken van een naam op de verpakking.

Het kwam ook op de redactie als onverwacht nieuws dat Clancy overleden is. Hij is zesenzestig jaar oud geworden en laat een rijk gevuld portfolio achter waar hij direct of indirect aan meegewerkt heeft. Onze eigen Dennis is dan ook benieuwd wat de beste Tom Clancy-game is die Dominique heeft gespeeld en vraagt ook aan Jelle welke titel hij in gedachten heeft. Zij vertellen wat hun persoonlijke favoriet is in ‘Gamekings Extra: Tom Clancy is overleden’.
Gamekings Extra: Tom Clancy is overleden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch